Когато Intel показа своята първа дискретна графична карта на изложението

...
Когато Intel показа своята първа дискретна графична карта на изложението
Коментари Харесай

CES 2020: Intel показа работещ прототип на видеокарта DG1

Когато Intel сподели своята първа дискретна графична карта на ревюто CES, обвързвана към преносим компютър, възмущението на геймърите по света можеше да се допре физически. Всичко това доста бързо се промени, когато софтуерният колос заяви тази заран, че към този момент доставя DG1 картата, основана на архитектурата Xe към разработчици.

Intel е планувала първите бройки DG1 Software Development Vehicle само за разработчици на игри и приложения, с цел да могат те да стартират оптимизация за новата графична архитектура на компанията. За страдание, това значи, че никой не може свободно да си купи DG1 SDV все още, а също по този начин не са известни детайлности като периодичност на ядрото, тип на RAM паметта и други сходни. Според слуховете картата има 96 " изпълнителни ядра ", само че Intel нито удостовери, нито отхвърли тази информация.
Какво знаем за DG1?Знаем, че картата употребява чип, прозведен по 10-нанометров софтуерен развой, сходно на идните чипове Tiger Lake U. Картата е основана на Xe графична архитектура, а неналичието на външно зареждане демонстрира, че потреблението е под 75 вата - най-малко в модела за разработчици, който Intel сподели (PCIe слотът може да даде до 75 вата към свързани устройства). Шасито на картата е алуминиево и включва RGB LED подсветка, а портовете са три броя Display Port и един HDMI.

 CES 2020: Intel сподели работещ първообраз на видеокарта DG1
© Gordon Mah Ung, PCWorld.com
Колко бърза е картата DG1?Intel сподели работеща DG1, която обработваше играта Warframe при 1080p резолюция. На екрана нямаше брояч на фрагментите, само че множеството специалисти оцениха фреймрейта на към 40 фрагмента за секунда. Intel споделя, че всевъзможни съпоставения са безмислени, тъй като крайният хардуер и програмен продукт ще се разграничава фрапантно от DG1 SDV. Според Intel разработчиците са тъкмо толкоз значими, колкото и хардуера, и по тази причина компанията бърза да ги запознае с новата си архитектура.

От всичко това можем да създадем единствено един извод - Intel е изцяло сериозна в желанието си да се появи на пазара на дискретни потребителски карти. Дали компанията ще успее да конкурира Nvidia и AMD и в кой тъкмо сегмент, следва да разберем.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР