Мастиленоструйните принтери през годините са изградили репутация на сравнително евтини

...
Мастиленоструйните принтери през годините са изградили репутация на сравнително евтини
Коментари Харесай

Серията EcoTank на Epson отправя предизвикателство към лазерните принтери

Мастиленоструйните принтери през годините са построили известност на относително евтини устройства, с много скъпи консумативи – от време на време по-скъпи от самия принтер. Много консуматори са били изправени пред алтернативата, когато мастилото свърши, просто да си купят нов принтер с включен консуматив, вместо да подменят мастилницата. Този главен минус на мастиленоструйната технология води до основаването на нов бизнес с пълнене на мастилници, което обаче не работи добре при всички марки, а целият развой е логистично комплициран с много подозрителен резултат.

През 2015-а година Epson показва EcoTank серията си от мастиленоструйни принтери, която е на процедура отговорът на японците на гореописания проблем. Тези принтери употребяват мастилници, които са създадени с концепцията и опцията за допълнение, без да се постанова потребителите да ги подменят или да ги носят в профилирани компании за пълнене. Всичко това става елементарно и чисто – благодарение на спомагателна бутилка мастило главата може да бъде пълнена без даже да се постанова изваждането и от принтера.

Тази технология е неповторима и най-вероятно патентована от Epson, което дава свежи сили на мастиленоструйните принтери. Когато приказваме за черно-бял щемпел, няма по какъв начин да не споменем и лазерните принтери, които през последните години стават все по-достъпни. Истината обаче е, че цените към момента не са оправдани за елементарния краен консуматор и даже за дребни компании и предприятия. Последните оферти от EcoTank серията на Epson запълват тъкмо тази ниша.

 Серията EcoTank на Epson насочва предизвикателство към лазерните принтери

EcoTank има модели, които покриват всички нужни, само че за домашна приложимост най-интересни са M1100 и M1120. Те оферират добра цена, компактни размери и включено в комплекта мастило за допълнение на резервоара, с което може да се осъществя щемпел до 5000 страници . Скоростта на щемпел е 15 страници в минута, а самото отпечатване стартира мигновено, защото липсва изчакването за загряване, особено за лазерните принтери. Моделът М1100 има USB съгласуваност, до момента в който M1120 разполага с WiFi модул и разрешава щемпел от разнообразни свързани устройства.

Потребителите, които нямат нужда да влагат в лазерен принтер, само че въпреки всичко се нуждаят от черно-бял щемпел, могат да изберат M1100/M1120 и освен да спестят от първичната инвестиция, само че да печатат колкото и когато пожелаят – при вероятно привършване на включения контейнер, Epson предлага бутилки за допълнение с разнообразни размери, а животът на принтера се прави оценка на 100 000 страници – повече от задоволително за всеки домакински консуматор.

Подобни размери и продуктивност също могат да послужат и на дребния и междинен бизнес, изключително в сфери, които печатат черно-бели документи – разписки, протоколи, регистрационни форми и други сходни. Принтерите са също по този начин задоволително компактни, с цел да бъдат употребени и " на терен ", когато това е належащо – в допълнение преимущество при по-динамичните сфери на бизнес. В съпоставяне с лазерните им събратя, Epson EcoTank осъществят до 50% икономии в интервал от три години , което дава много добра опция за гореспоменатите дребни и междинни предприятия.

Epson M1120 може да бъде открит в комерсиалната мрежа (JAR Computers или Технополис) за към 300 лв.. С регистрация на http://www.epson.eu/printer warranty всички консуматори, закупили EcoTank получават 3 години гаранция .
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР