Откакто човечеството съществува, мъжете са признати за силния пол. В

...
Откакто човечеството съществува, мъжете са признати за силния пол. В
Коментари Харесай

Мъже, Никога Не Показвайте Тези Слабости!

Откакто човечеството съществува, мъжете са приети за мощния пол. В това число се брои освен физическата мощ, която неоспоримо е по-голяма от женската, само че и психическата.

Дали мъжете в действителност са по-устойчиви на житейските трудности и компликации или просто ловко прикриват своята уязвимост, болежка и страсти е въпрос, който има най-различни отговори.

В античните нации мъжете са осигурявали храната, вървешком на лов, само че дали това е най-важното? Жените също са имали доста скъпа роля, грижейки се за потомството, без което рода не би могъл да се продължи.

Но с течение на времето мъжките и женски ‘работи’ от ден на ден размиват границите си и към този момент не е по никакъв начин чудно да забележим мъж, който се грижи за семейството и жена, която работи и обезпечава средства.

Наскоро присъствах на картинг съревнование, на което бяха събрани мъже и дами без опит в този спорт. Наблюдавайки настървеното шофиране на мъжете, чаках те да бъдат спечелили, само че в завършек на сметка бях сюрпризирана, че първите места бяха взети от дами.

Реакцията на мъжете, които очевидно усетиха егото си накърнено, беше доста прочувствена – те не съумяха да одобряват загубата си. Но за какво е по този начин?

Вероятно тъй като обществото е наложило схващането, че мъжете са по-добри в шофирането и това се е трансформирало в закон, а на горките господа не им остава друго с изключение на да пазят отговорно повереното им предопределение.

За страдание рамките, в които един мъж би трябвало да съществува не са изключително разчупени и той се преценява с един куп условия, с цел да се впише и да бъде утвърден като ‘истински’ мъж.

Ето някои от по този начин наречените ‘слабости’, които мъжът не трябва да позволява или най-малко не трябва да демонстрира:

1. Той е нерешителен

Колкото и съдбоносен да е един човек, напълно обикновено е да се колебае, да има потребност от съвет и да се съмнява в избора си. Много мъже крият несигурността си от боязън, че ще бъдат упрекнати за страхливци и тяхното мнение към този момент няма да бъде по този начин уважавано.

2. Той е влюбен

Страшно е един мъж да демонстрира любовта си. Не дай си боже някой да чуе по какъв начин той споделя, че обича една жена или да види някакъв жест на деликатност, и неговият престиж е на път да се срине.
Мъжът би трябвало да бъде безсърдечен и леден, с цел да е същински мъж. Добре е да се отнася хладно или даже надменно с дамата, изключително когато са измежду други хора..

3. Мъжът би трябвало постоянно да желае секс

Вероятно множеството мъже мислят за секс по-често, само че дали са подготвени за това постоянно? Добре е мъжът във всеки миг да желае секс и в никакъв случай да не го отхвърля, без значение дали на някоя инцидентна жена или на своята приятелка/съпруга, тъй като другояче той рискува своята известност, защото това са така наречен ‘женски настроения’.

4. Мъжът би трябвало да харесва ‘мъжки работи’

Ако той харесва някой сантиментален филм, сериал с трагичен темперамент или сантиментална, мудна ария, то това е сигурен знак, че нещо с него не е наред. Подобен усет се счита за мекушав и не отива на един мачо, който към този момент е съумял да построи някакъв престиж.

Има още доста наложени ограничавания и правила, с които мъжете се преценяват. Но от кое място идва всичко това? Дали не е основано от самите тях и ще се промени ли с течение на времето?
Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР