BlizzCon 2019 даде на феновете, това което най-много искаха –

...
BlizzCon 2019 даде на феновете, това което най-много искаха –
Коментари Харесай

Diablo IV превю

BlizzCon 2019 даде на почитателите, това което най-вече желаеха – формален анонс на Diablo IV! Играта наподобява мрачна, груба, кървава, сурова, без нито диря от богатата цветна палитра на Diablo III или с една дума – превъзходно! Изненадващо, Blizzard приказваха свободно за доста аспекти на Diablo IV, тъй че дано не губим повече скъпо време, а да забележим какво ни чака...

 Diablo IV превю

Действието в Diablo IV се развива десетилетия след края на Diablo III: Reaper of Souls. От Рая са затворили вратите си за света на хората. В тези времена на хаос Lilith се завръща. Lilith е щерка на Mephisto (Lord of Hatred), майка на човечеството и създателка на Sanctuary – тя съставлява демоничната, покварена и зла част на сърцата ни. Гологлавият от синематика се споделя Rathma (познат и като Linarian) и е първият нефалем, т.е. човек, артикул от любовта сред Lilith и ангела Inarius.

 Diablo IV превю

Ада ще играе значима роля в Diablo IV. Не е ясно по какъв начин ще пътуваме до такава степен, нито какви механики и създания ще срещнем, защото тази част от играта е в ранен етап на разработка.

 Diablo IV превю

Обявените класове все още са Barbarian, Druid и Sorceress, само че когато играта се появи, ще бъдат налични 5 класа герои. Връщат се дърветата с гении, руните и уменията с разнообразни рангове. В Diablo IV ще е допустимо надълбоко персонализиране на героите в хода на играта, включвайки неща, като татуировки, прически, пиърсинг, белези, обеци, тринкети, пръстени и така нататък

 Diablo IV превю

Кампанията ще е мрачна , нелинейна и разрастваща се в споделен отворен свят (разделен на 5 основни региона). Играта ще е мощно инспирирана от окултизъм и разнообразни древен тематики. Идеята е сюжета да бъде по-обоснован, логически и земен от този на Diablo III. Когато Maltheal разрушава на части The Black Soulstone (Reaper of Souls), душите на затворените демони са освободени (всичките седем Prime Evils евентуално ще се преродят още веднъж в Ада, ще имат нов правоприемник на Sanctuary или ще забележим като нова форма на зло). Това ще е значима част от историята на Diablo IV. През годините последвалия геноцид воден от Maltheal води до безпорядък и основава предпоставки за изникването на нови и разнообразни групировки жадни за власт.

 Diablo IV превю

Ще се върнат редица познати зони от света на Sanctuary , като единствено селата и градчетата ще са над 100 на брой. В по-големите градове ще има обществени хъбове, където играчите ще могат да търгуват по сред си, да търсят хора за формиране на групи или просто да преглеждат екипировка и поддържат връзка с други играчи. Макар цялата акция да може да се изиграе соло, ще изникват World Events, които могат да се минат единствено с групи от по 4 индивида.

 Diablo IV превю

Целият свят на Diablo IV е юридически с мисъл за PvP , само че ще има и специфични зони за PvP. При Diablo III е имало непрекъснати проблеми с салдото на героите, предметите, даже и арените, с цел да се интегрира PvP, само че Diablo IV се построява през цялото време с тези хрумвания.

 Diablo IV превю

Diablo IV не употребява модифициран енджин на Diablo III , а напълно нов , който разрешава големи пространства без зареждащи екрани и спиране. Осезаемо по-големият свят постанова въвеждането на разнообразни видове транспортни средства, като ездитните животни (mounts) ще са значима част от хода на играта.

 Diablo IV превю

Маунтовете ще имат живот, ще могат да се екипират с брони, да носят избран брой предмети и да афектират геймплея. По-големият свят ще докара и до умения на героите, които са директно свързани със скоростта им на напредване и маневриране.

 Diablo IV превю

Duriel (Lord of Pain, само че прочут и като Lord of Maggots) от Diablo II се завръща като необут! Всъщност, в един миг на геймплей филмовия откъс ясно се вижда новият му външен тип.

 Diablo IV превю

 Diablo IV превю

Ще забележим завръщането и на Andariel, чийто дизайн ще бъде изменен, само че на този стадий не знаем по какъв метод. Огромното страшилище на същия филмов откъс, се споделя Ashava и е превъзходен образец за босовете в Diablo IV, които ще са великански, страшни и изискващи сериозна тактика, с цел да бъдат преодоляни.

 Diablo IV превю

Още с излизането си в Diablo IV ще забележим стотици тъмници и да, те още веднъж ще са изцяло рандомизирани. Също по този начин, всяка ще има и рандомизирани задачи за осъществяване.

 Diablo IV превю

Разбира се, че ще има Hardcode режим! Също както, всяка тюрма ще предлага избран брой случайни задачи и когато всичките бъдат изпълнени, ще се отключва по-трудната й версия. Ще се добиват и специфични ключове, за така наречен Keyed Dungeons, които са по-големи и сложни тъмници.

 Diablo IV превю

5- те района (които ще се състоят от голям брой по-малки зони) са Scosglen – античния дом на друидите, мощно инспириран от Шотландия. С мъгливи и дъждовни зони; Dry Steppes – околност, извънредно сложна за живот, с гейзери от вряща вода.

 Diablo IV превю

Тази земя е разкъсвана от борби сред разнообразни групи от хора жадни за власт; Fractured Peaks – снежна околност с викториански и готически тематики, антични катедрали и голям брой руини; Hawezar – отровни блата, черна магия витаеща по земите. Тук се срещат всевъзможен вид нарушители и бандити, само че и блатни вещици почитащи големи змии; Kehjistan – пустинния район от Diablo III изпълнен с антични окултни руини. В тази околност се намира трибуната, посред която Lilith беше върната в света на Sanctuary.

 Diablo IV превю

Diablo IV се проектира като солиден свят с концепцията за групи , кланове , PvP , тъй че няма проекти за офлайн режим, само че ще има варианти за тези, които желаят да играят соло или да играят единствено с другари, без намесата на непознати играчи. Конзолните версии ще поддържат местен ко-оп за двама играчи. районен съд версията ще поддържа контролери, само че конзолните версии няма да поддържат клавиатури.

 Diablo IV превю

Бизнес моделът на Diablo IV няма да включва нищо, което е " pay to win ", няма да има микротранзакции, нито аукцион. Играта ще се поддържа от експанжъни.

 Diablo IV превю

Diablo IV се създава по едно и също време за PC, Xbox One и Playstation 4 . Уви, играта няма да се появи скоро. Дори не става въпрос за Blizzard-ско " скоро ", което значи, че ще я забележим на най-малко още два BlizzCon-a.

 Diablo IV превю

И най-после , в случай че по някакви неведоми аргументи сте пропуснали 9-минутния синематик и геймплей филмовия откъс, ето ги, в този момент...



Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР