Sofia Game Night се завръща с второ издание и още

...
Sofia Game Night се завръща с второ издание и още
Коментари Харесай

Sofia Game Night се завръща тази събота

Sofia Game Night се завръща с второ издание и още по-богата стратегия на 2 ноември. Програмата ще предложи над 40 събития за дребни и огромни на 30 местоположения в столицата. Ще има събития за настолни и компютърни игри, виртуална действителност, детска стратегия, насърчаваща МИНТ (математика, инженерство, просвета и технология) уменията в ранна възраст, както и още доста занимания, шампионати, празненства и други.

Игрите най-често се асоциират с забавление и свободно време, само че те имат доста по-голям капацитет и въздействие, разясняват уредниците на Sofia Game Night. От там цитират пручвание, съгласно които посредством игра децата учат най-лесно и ефикасно. От най-ранна до юношеска възраст игрите подтикват логическото и стратегическо мислене, развиват въображението и подкрепят обществените умения. Игрите за възрастни пък постоянно засягат значими обществени и политически тематики като властови връзки в обществото, милитаризъм и други. Игрите намират своето непроменяемо място още в изкуството, музиката, театъра, музеите.

Именно този голям капацитет на игрите ги трансформира и в една от най-бързо разрастващите се промишлености както в международен мащаб, по този начин и в София, която е един от най-важните хъбове за гейминг промишлеността на Балканите. Местната гейминг сцена включва над 50 дребни и междинни компании и самостоятелни студия и разработчици, както и над 30 гейминг клуба и десетки организации и сдружения.

Предстоящата втора Софийска нощ на игрите ще онагледи висчко това с разнообразната си стратегия, сплотяваща съвсем цялата гейминг сцена в София. Тя е ориентирана към тези, които се дефинират като " геймъри ", само че и за другите, които се кълнат, че не играят игри.

Всички събития са с вход свободен. Някои от тях са стеснен потенциал заради спецификата на игрите и изискват авансово записване, което може да стане онлайн или в деня на събитието.

За да улеснят посетителите да се възползват оптимално от програмата, разпростираща се от центъра до Бояна и от кв. Полигона до кв. Младост, уредниците и патньорите от TaxiStars ще предложат понижение за пътешестване с такси. Промоционалният код ще бъде разгласен в деня на Sofia Game Night. Освен това ще има и редица награди и ваучери на стойност от 20 до 50 лева от Ozon.bg.
Повече за събитията в специфичната стратегия на Sofia Game Night ще намерите тук, а цялостната стратегия – тук.

Sofia Game Night се провежда от Гьоте-институт България и ESL България с генералното партньорство на The Stars Group. Проектът се реализира в партньорство с Френски институт в България и с поддръжката на Френско-немския културен фонд.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР