Информацията за новите смартфони на Google, Pixel 4 и Pixel

...
Информацията за новите смартфони на Google, Pixel 4 и Pixel
Коментари Харесай

Pixel 4: Двойна камера и жестове

Информацията за новите смарт телефони на Гугъл, Pixel 4 и Pixel 4 XL, " изтече " много преди тяхната премиера. Днес комппаниятa разгласи публично двете устройства, а продажбите им ще започват на 24 октомври.

Липсата на изненади не значи липса на възторг. Да, смарт телефоните са продуктова категория в която от много време не се случват гръмки нововъведения, само че в това време Гугъл една от фирмите, от които се чака да показват трендове на развиване. Ето кои са най-важните неща, които би трябвало да знаете за новите " Пиксели ".

Двойна камера

Елементът с камерите на гърба на Pixel 4 припомня iPhone 11 със своята квадратна форма. Основната вест тук обаче е, че зад него се крият датчика. Много хора може би ще се учудят, само че предходните генерации такива артикули на Гугъл в действителност бяха измежду най-хубавите във връзка с качеството на фотосите, макар единичните си камери. Основна заслуга в тази тенденция имат другите софтуерни трикове, употребявани от компанията.

Двата датчика на гърба на Pixel 4 и 4 XL са с резолюция 12 и 16 мегапиксела, като пред втория стои оптика с двукратно оптично приближение. Това евентуално звучи смешно на фона перископните обективи, употребявани в смарт телефони като Huawei P30 Pro, само че както към този момент бе упоменато Гугъл залагат доста на софтуерната обработка. По време на презентацията на двете устройства в Ню Йорк бе очебийно, че Super Res Zoom технологията да вземем за пример дава по-високо качество на облика в случай че " зуумнете " и кадрирате изображението си до момента в който снимате, в сравнение с в случай че изрежете част от към този момент подготвена фотография.

Повишената продуктивност на хардуера е разрешила разширение опциите на портретния режим, като в този момент софтуерът може да ползва боке резултат (размиване на фона) към много по-големи обекти. Допълнително усъвършенстван и нощният режим. Втората камера подкрепя снимането на мрачно, което форсира процеса.

 Pixel 4: Двойна камера и жестове
Все отново, налице е област, в която четвъртото потомство смарт телефони на Гугъл прави стъпка обратно - селфи камерата. В Pixel 3 на предния панел на устройствата бяха ситуирани два датчика, които позволяваха правене на широкоъгълни групови фотоси. В новите устройства селфи камерата е една с резолюция 8 мегапиксела.

Сензор за жестове

Най-интересното изобретение в Pixel 4 е ръководството с жестове, улавняни посредством радар. За задачата смарт телефоните са оборудвани със специфичен чип, създаден в границите на план, наименуван Soli. Благодарение на него устройството може да задейства разнообразни функционалности посредством жестове или да изключва или включва екрана в случай че надлежно се отдалечите или приближите до него.



Всичко това наподобява ужасно, само че не би трябвало да забравяме, че концепцията сама по себе си не коренно нова. В началото на годината LG да вземем за пример тества нещо сходно в своя модел G8 ThinQ, където бе налице функционалността Air Motion. Оказа се обаче, че потребитeлят би трябвало да се научи да извършва прецизни придвижвания пред устройството и в последна сметка е по-лесно и комфортно просто да бъдат натиснати няколко обичайни бутона.

Все отново, от Гугъл дават обещание Motion Sense да бъде развита в бъдеще. Ще следим протичащото се с интерес,

Какво друго има в Pixel 4

Pixel 4 и Pixel 4 XL са на процедура едни из същи, като разликата е размера на екрана (и батерията). По-малкото устройство е 5,7-инчово с 2800 mAh батерия, а XL моделът е 6,3-инчов и идва с 3700 mAh батерия. Екраните са OLED и поддържат освежаване до 90 херца.

Останалите хардуерни индикатори са предстоящи за модел от края на 2019 година: Snapdragon 855, 6 GB RAM, 64 или 128 GB градена памет, стерео представители.

Продажбите на устройствата започват на 24 октомври. Pixel 4 с 64GB памет ще коства 799 $ (в САЩ), а Pixel 4 XL – 899дола. За 128GB се доплаща по 100 $.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР