Microsoft използват Surface събитието си през октомври, за да демонстрират

...
Microsoft използват Surface събитието си през октомври, за да демонстрират
Коментари Харесай

Всички анонси от събитието Microsoft Surface 2019

Microsoft употребяват Surface събитието си през октомври, с цел да показват на света къде се е позиционирала компанията сега и накъде се насочва за в бъдеще. Редмъндци показаха актуализации на редица от съществуващите си устройства, само че също по този начин оповестиха и напълно нови такива, за които настояват, че ще редефинират промишлеността мощно вярвайки, че ще трансформират метода, по който използваме потребителска електроника в ежедневния си живот. За страдание на Microsoft, много преди самото събитие изтече огромна част от информацията и множеството анонси към този момент бяха добре известни. Surface Pro 7? Да. 15-инчов Surface преносим компютър? Абсолютно. Преработена версия на Surface Pen? И още по какъв начин! Но и по този начин, имаше някои забавни и изненадващи анонси, които никой не видя да се задават.

 Всички анонси от събитието Microsoft Surface 2019

На тази конференция, Microsoft желаеха да е пределно ясно, че се пробват да създадат по този начин, че самите устройства да са на назад във времето, позволявайки на потребителя да се концентрира върху работата си. Целта им е постигането на рационална продуктивност, без разпръскване за настройки, персонализиране, настройване и впрочем. Но дано караме по реда на анонсите.

Surface Laptop 3 Слуховете говореха, че известният Surface Laptop 3 ще има 13 и 15-инчови версии и това се оказа правилно. Microsoft стартираха с явна отпратка към Apple, като акцентираха значимостта на качественото прекарване с клавиатурата – нещо, с което Apple от дълго време се борят при MacBook. Освен това, Surface Laptop 3 се предлага с 20 % по-голям тракпад, основан по този начин, че да обезпечи повече място за жестове, улеснявайки контрола без мишка.



Редмъндци обявиха, че желаят да създадат Surface Laptop 3 да е изправим, без да компрометират дизайна с люкове и скрити малки врати. Устройството е модулно и може да се сервизира, без да е належащо цялото нещо да бъде разглобено. Има и чисто ново алуминиево покритие, което наподобява прелестно. Но това не е всичко – Microsoft подчертаваха, че няма гумен бъмпер към екрана, по този начин правейки горната част на устройството една гладка, цялостна зона.
Вътре също има какво да покаже. Ще се предлага с четириядрен процесор Intel Ice Lake от 10-то потомство, който е два пъти по-бърз от предходната версия на Surface Laptop и три пъти по-бърз от MacBook Air. Що се отнася до графиката, има специфичен графичен процесор AMD Ryzen Surface Edition. Microsoft са работили в тясна връзка с AMD, с цел да основат най-бързия графичен процесор за този клас преносими компютри.



Имате потребност от по-голям екран? Тогава за вас е новата 15-инчова версия на Surface Laptop 3. Microsoft мощно популяризираха контрастното съответствие и високата разграничителна дарба, макар че точни цифри не бяха представени. Всичко това би трябвало да изцежда батерията, нали? Оказва се, че не. Surface Laptop 3 се предлага с бързо зареждане – събира 80 % от заряда на батерията за по-малко от час зареждане.
Цените стартират от 999 $ за 13-инчовия модел, до момента в който 15-инчовия вид започва от 1199 $. И двата модела ще са налични на пазара от 22-ри октомври.
Surface Pro 7 Най-популярният 2-в-1 на пазара получи ъпгрейд. За начало, има нови Studio микрофони, които са усъвършенствани да засичат гласа ви, даже в шумна среда. Идеята е, че ще можете да употребявате реч-към-текст в Windows с лекост. Уви, Microsoft не оповестиха доста други детайлности, с изключение на, че ще поддържа USB-C (но даже не загатнаха какъв брой портове ще са налични).
Предварителните поръчки на Surface Pro 7 към този момент са стартирали при цена от 749 $.

Surface Earbuds В последно време всички се надпреварват да вършат безжични слушалки и Microsoft няма да изтърван тренда. Активират се с глас, имат двоен микрофон и филтри за понижаване на шума. Могат да работят на всяка платформа и имат калъфче за зареждане за 24-часов живот на батерията. Сдвояването се получава с един клик, а дизайна им е въображаем за комфорт през целия ден.



Можете да прекарате пръст, с цел да пропуснете ария или да тапнете двукратно, с цел да отговаряте на повиквания (подобно на Apple AirPods), даже има интеграция на Office 365 за неща като диктовка и превод на даден език в придвижване. Microsoft несъмнено залагат на гласовите команди. Surface Earbuds поддържат над 60 езика и даже могат да превеждат на момента, до момента в който говорите.
Слушалките ще са налични на пазара в последните седмици на годината на цена от 249 $.

 Всички анонси от събитието Microsoft Surface 2019 Surface Pro X Новият Surface Pro X е ударът на Microsoft в в действителност високия клас 2-в-1. Той е с дебелина 5.3 мм и тегло 1.68 кг, тъй че е супер тъничък и лек. Има 13-инчов екран с резолюция 2880 x 1920 и доста тънки рамки, което значи, че физическият размер на устройството е останал на същите 12 инча спрямо предходните итерации. Що се отнася до вътрешността – има персонализиран процесор Microsoft SQ1, захранващ устройството. Microsoft настояват, че ARM чиповете в доста портативни устройства през днешния ден работят при мощ към 2W; SQ1 обаче, работи на 7W. Той има 3 пъти по-висока продуктивност на ват от Surface Pro 6. Това му разрешава да е тъничък и лек, само че също по този начин да има доста по-добър живот на батерията и висока продуктивност. Освен това има " интегриран AI енджин ", което прави Surface Pro X първият компютър с Windows, който има подобен (въпреки че какво тъкмо прави и значи, Microsoft по този начин и не обясниха).



Какво още? Това е най-тънкият Surface Pro, който Microsoft са правили. Предлага бързо зареждане, LTE Advanced, незабавно се включва, когато повдигнете екрана и има елементарно заменяем корав диск. Но редмъндци не демонстрираха единствено Pro X – видяхме и новата химикалка Surface Slim Pen с 4096 точки на напън за висока сензитивност и акуратност. Писалката се съхранява в специфичен слот в Type Cover. Когато е в слота, се зарежда, което значи, че би трябвало да бъде подготвена за прилагане всякога, когато я извадите. Adobe също излезе на сцената, с цел да показва Adobe Fresco благодарение на Surface Pen и Surface Pro X. Отзивчивостта на напън на Surface Pen значи, че можете да употребявате инструментите на Adobe за основаване на творби, имитиращи работа с принадлежности от действителния живот. Всъщност, тъкмо като същински молив, можете да обърнете писалката и да употребявате задния й край като гумичка.



Сред другите потребни варианти намираме опцията за слагане на Surface Pen встрани и прилагайки лек напън, да добавите още сенки към творбата. Adobe Fresco скоро ще се появи за Surface Pro X, макар че не е оповестена твърда премиерна дата. Същевременно Surface Pro X ще бъде разполагаем при започване на ноември, на цена от 999 $. Surface Neo Microsoft обрисуваха своята визия за бъдещето, елиминирайки спора сред преносимия компютър и таблета. Според компанията, Surface 2-в-1 е бил началото, а идната стъпка се споделя Surface Neo. От известно време се спекулираше за сходно устройство, само че към този момент е публично. Surface Neo е с два екрана, комбинирайки преносим компютър с таблет, сходно на по-мащабен Galaxy Fold (макар надяваме се, без счупвания и прегъвания). Но за разлика от Galaxy Fold, по средата има пълен, осезаемо видим тегел – евентуално за подсилване на устройството и попречване на проблемите, които идват със сгъваемия смарт телефон на Samsung. Има вградена клавиатура, която се разгъва откъм гърба и разрешава свободно писане. Интересното е, че може да бъде изместена нагоре, с цел да освободи място за тракпад, или да се отстрани изцяло, според от желанията. Когато го обърнете, приложенията на екрана автоматизирано се реалокират, с цел да няма усложнения, до момента в който се появява Wonder Bar (мислете за него като за по-голяма сензорна лента). Можете също по този начин, да закачите магнитно Surface Pen на гърба и тя ще стартира да се зарежда. Всяка страна е с дебелина 5.6 мм, а целият Surface Neo тежи 655 грама. Направен е задоволително лек, с цел да се държи в една ръка, без значение в каква ориентировка го употребявате. Можете да го отворите като книга, след което да сгънете едната страна по гърба, с цел да гледате един екран.



Вътре намираме персонализиран процесор Intel Lakefield, който заема единствено половината от пространството на естествен PCB чип. Що се отнася до софтуера, Surface Neo ще работи с новообявения Windows 10X (за него, малко по-долу), който е спецално основан за устройства с двойни екрани. Microsoft твърди, че работят интензивно, с цел да се употребява и усеща интуитивно, без значение по какъв начин е прегънат или разгънат. Ако да вземем за пример, имате приложение на единия екран, можете да го плъзнете доникъде на устройството и да го задържите; когато пуснете, приложението ще се разшири към двата екрана. Тапнете върху линк в имейл приложението и ще се отвори в уеб браузър на другия екран. Ако промените ориентацията на екрана (от пейзаж към портрет), всички прозорци ще се преориентират автоматизирано.

 Всички анонси от събитието Microsoft Surface 2019

Surface Neo се чака да се появи на пазара в края на 2020-та година. Surface Duo Но Microsoft не стопираха с анонсите дотук. Ако можеш да направиш устройство като Surface Neo, за какво да не използваш същата технология и за телефон? Е, тъкмо това са създали със с Surface Duo. На външен тип наподобява като сгънат Surface Neo – същата форма, същия тегел, същите двойни екрани. Подобно на Surface Neo, можете да променяте ориентацията, колкото желаете, с усъвършенствана операционна система, която работи по натурален и подсъзнателен метод.



Това е " безспорното най-хубавото на Microsoft ", което ще работи с " безусловно най-хубавото на Android ", обявиха редмъндци. Идеята, съгласно Microsoft е, че два екрана са доста по-добри от един, що се отнася до продуктивността. Вместо да се постанова да превключвате приложения на един екран, можете да държите главното си приложение отворено на единия, до момента в който отваряте друго приложение на втория екран. Това би държало главното приложение в мозъка и на фокус.
Подобно на Surface Neo, Surface Duo ще бъде разполагаем в края на 2020-та година.

 Всички анонси от събитието Microsoft Surface 2019
Windows 10X Microsoft анонсираха идната версия на Windows 10, която ще е особено основана с концепцията за мулти-екранни устройства. За разлика от Windows RT, обещанията са Windows 10X умерено да може да работи с десктоп приложения.

 Всички анонси от събитието Microsoft Surface 2019

Наследника на Windows 10 ще се появи в края на 2020-та година, а първите устройства, които ще дойдат с конфигуриран Windows 10X ще бъдат Surface Neo и Surface Duo.
Очаквайте по-подробен материал за всичко, което научихме за Windows 10X.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР