Богдана Карадочева, която празнува елегантен юбилей със семейството си край

...
 Богдана Карадочева, която празнува елегантен юбилей със семейството си край
Коментари Харесай

Гагарин искал автограф от Богдана

 Богдана Карадочева, която чества грациозен празник със фамилията си край морето, е трябвало да се споделя Юлиана. Майка й, която се е мъчила 36 часа да я докара на белия свят, е била почитателка на латинското име. Но татко й, Иван Карадочев, взема решение, че момиченцето ще бъде наречено на неговата родителка. Бъдещата звезда като дребна пък желала да бъде Теолин и се кани -  стане ли певица – да шества с псевдонима Теола Кара. „ Но в действителност постоянно съм харесвала името си – в него има музика и темперамент “, споделя изключителната певица. Днес тя нито за момент не съжалява, че е триумфирала по европейските и съветски подиуми таман с толкоз звучното и българско Богдана и че даже не е и помислила за нещо „ по-международно “. Кариерата й в действителност е блестяща /над 600 песни и 20 албума/, без значение, че можеше да бъде международна, в случай че партията и Държавна сигурност не бяха стопирали големия интерес на водещи западни продуценти към нея – от поп императорът и началник на парижката зала „ Олимпия “ Бруно Кокатрикс до „ Полидор “ в Германия. Отдавна не загатва оценките си – за нея животът и изкуството имат други измерения. А до момента в който не описа забавни и симптоматични случки в биографичната си книга, почитателите не знаеха, че самият Юрий Гагарин е желал подпис от нея на фестивала в Сочи. Тогава Богдана е единствено на 17. Но печели първа премия. В нейна чест първият космонавт обръща на екс голяма водна чаша с водка. 
Ето и някои фото моменти от живота на огромната певица:



Майката на Богдана мечтае щерка й да стане оперна певица.  Води я при вокални педагози, които са очаровани от редкия контраалт на момичето и му дават обещание розово класическо бъдеще. Но един ден Богдана и обичаната й приятелка Арпи влизат в БИАД, където Вили Казасян дирижира оркестър „ Студио 5 “.  Не след дълго бъдещата звезда – тогава още няма 15 – излиза с черна престилка и бяла якичка, с цел да извърши френска ария в своеобразното съревнование „ Микрофонът е ваш “. Родителката й обаче е в смут – тъй като вместо да пее в шедьоврите на Верди, ще се изявява по заведения за хранене. „ Тогава мама беше единствено на 36, само че направи хипертонична рецесия “, написа в записките си Богдана.    



С Боян Иванов – най-смешният човек от най-задушевния кръг на Богдана. На млади години постоянно се хващат на бас, че той ще изяде 30 кюфтета и 50 крем карамела. И Бъни постоянно печели. Другият му номер е да й прави кики-мики по халат, до момента в който тя пее на сцената.  До сетния му мирис се карат за това дали в дроб сърмата се поставят пет или шест щипки джоджен.



С Васко Найденов, с който всяко странствуване е случка. „ Васил влиза в хотела и първата му работа е да измие банята и да полее цветята във фоайето. Много е сладостен! Чистофайник. Когато излезе на сцената, сякаш всички ангели се събират към него. Божествен артист. В същото време по детски чист и откровен, герой за истина и независимост “, споделя Богдана.       



С брат си са неразделни – учат в „ Иван Денкоглу “ на „ Парчевич “ – против дребния магазин, в който се мести татко им след развода с майка им. Карадочев всяка неделя води децата си на симфонични концерти в зала „ България “.  Те брят крушките на полилеите, очаквайки обичайния обяд в Руския клуб – откакто възпламенят свещи в „ Света Неделя “ или „ Света Петка “. В онази ера Богдана ужасно доста държи на плитките си. Дори отхвърля на даде панделка от тях на падналия на колене пред нея талантлив цигулар Васко Абаджиев. Когато майка я води да ги отрежат, тя оглася целия „ Славейков “ с мощния си плач.   



Със Стоянка Мутафова  и Жана Стоянович. Великата комедиантка, която гони стоте, Господ здраве да й дава, е близка другарка още с родителите на Богдана и я познава от дете. А Жана, лелята на Петър и Дими Стоянович – една от най-харизматичните актриси на Младежкия спектакъл, до гибелта си е гуру и душеприказчик на певицата. До последно приказват с часове по телефона и се ядосват на простащината, бездуховността, вулгарността и лошотията.
 standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР