С вота на ГЕРБ, ДПС и с 1 глас от

...
 С вота на ГЕРБ, ДПС и с 1 глас от
Коментари Харесай

Вежди Рашидов прати Галина Георгиева в СЕМ

 С вота на ГЕРБ, Движение за права и свободи и с 1 глас от „ Воля “ Галина Георгиева беше определена за член на Съвета за електронни медии. Срещу кандидатурата се оповестиха от Българска социалистическа партия и „ Обединени патриоти “.
В представянето на Георгиева ръководителят на Комисията по просвета и медии Вежди Рашидов посочи, че е работила в редица медии, кабелни оператори и интернет снабдители: „ Вярвам, че професионалната ѝ биография е добър отзив за виновната работа, която се изисква от членовете на Съвет за електронни медии “.

Кандидатът на левицата Ия Петкова не получи задоволително поддръжка, макар че за нея гласоподаваха от Българска социалистическа партия, „ Обединени патриоти “ и 7 депутати от „ Воля “.

Александър Симов от левицата остро се възмути, че опозицията е изгубила своето посланичество в Съвет за електронни медии: „ До момента в Съвет за електронни медии представителят на парламентарната квота беше от опозицията. Осигуряваше естествена работа на този орган. Сега сега мандалото хлопна и още веднъж обезпечи цялостна тирания на единодушието “.

Професор Станислав Станилов от „ Обединени патриоти “ укори и двете кандидатки: „ Аз зададох на тези двете девойки един въпрос, те не можаха да ми отговорят безусловно нищо. Те не схванаха какво ги запитвам. Толкова падна равнището, че аз просто нямам думи “.

Галина Георгиева заема мястото на Иво Атанасов, чийто мандат изтича през днешния ден.

„ Изборът на новия член на Съвета за електронни медии не е политически, нито е взет под формата на напън “, разяснява от своя страна депутатът от Движение за права и свободи Велислава Кръстева.

„ Ами аз имам доста къс коментар, сътрудници, това е израз на висша политическа беззащитност сходен коментар и го потвърждава опитът да си измиват ръцете с нашия сътрудник Пеевски или с Движение за права и свободи, което те вършат нормално, когато претърпят политически неуспех “, сподели Кръстева.
 standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР