Южнокорейците се шегуват помежду си, че са тестово поле“ на

...
 Южнокорейците се шегуват помежду си, че са тестово поле“ на
Коментари Харесай

Южна Корея ли е „тестовото поле“ за 5G на САЩ?

 Южнокорейците се майтапят между тях, че са „ тестово поле “ на Съединени американски щати при стартирането на 5G мрежата. Извън шегата обаче зад това стои сериозен софтуерен запас. Над милион души към този момент употребяват 5G мрежи в Южна Корея. Това заяви Благой Цицелков, публицист в телевизия Bulgaria ON AIR, в предаването UpDate с водещ Бойчо Попов .
Освен софтуерно развиване всичко това е и политика. Южна Корея е подготвена да влага максимума, с цел да бъде първа в това начинание. Отделно към този момент започнаха диалози за образуването на 6G мрежа, разяснява журналистът.

Едно от първите места, където бе пусната мрежата, бе демилитализираната зона сред Северна и Южна Корея, загатна Благой Цицелков. „ В селото на мира Панминджон живеят 200 души, на 400 метра от Северна Корея - там бе едно от първите места, където бе въведена 5G мрежата. Но това е политически акт, с който Южна Корея желае да се прояви като притежател на технологията пред останалите. В непосредственост до това село е индустриалната зона, сред която двете страни работят взаимно “, добави още той.

„ Huawei отвориха лаборатория за 5G в Сеул, в която показват всичко това, което вършат. На откриването не бяха поканени медии. Успяхме да посетим една от водещите телекомуникационни компании - SC Telecom. Там те посрещат, като те телепортират в бъдещето, 2049 година Озоваваш се в една капсула - в която действително някой ден ще се стига от Южна Корея до Вашингтон, и виждаш 5G свят. Използвахме разнообразни симулатори, участвахме в интервенция от разстояние, описа журналистът.

Успяхме да тестваме и 5G автомобил благодарение на виртуална действителност, уточни още Цицелков. 

Още от диалога вижте във видеото.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР