Кметица, осъдена на 20 години затвор за вземане на подкуп

...
 Кметица, осъдена на 20 години затвор за вземане на подкуп
Коментари Харесай

Костов пречупи Георгиев, но се препъна в Гешев

 Кметица, наказана на 20 години затвор за взимане на рушвет в изключително огромни размери - Десислава Иванчева. Имущество за 200 милиона лв., запорирано поради необоснован генезис и противозаконна активност - на Иво Прокопиев. В Румъния това се назовава битка с корупцията и родната съпротива би го давала за образец. У нас обаче дребна дясна и извънредно креслива група поставя върху това клеймото " политическа кавга " и започва
медиен пердах по шефовете на институциите

които са го разкрили - Иван Гешев и Пламен Георгиев. Откосите хвърчат, до момента в който нервите на някого не устоят и не подаде оставка.
В сряда го направи Пламен Георгиев, макар, че водената от него антикорупционната комисия КПКОНПИ е хванала единствено през последната година двама висши с рушвет, подала е на прокуратурата над 30 случая на корупция, в това число магистрати, а всяка година лишава имущество за приблизително сред 10 и 20 млн.лв. " Комисията има искове за над 3 милиарда лв. против олигархията ", заяви Георгиев. И описа, че е от дълго време е написал оставката си, само че я подава в този момент, когато към този момент е потвърдено, че няма нищо нелегално в терасата му. През това време получил закани за живота си, фамилията му било подложено на тормоз.
Оттеглянето на Пламен Георгиев сигурно ще окрили (раз)градската десница и тя ще настърви офанзивите си против зам. основния прокурор Иван Гешев. Хората на Командира към този момент демонстрираха, че не жалят сили и средства за това. Преди повече от 13 години те показаха като образец за самостоятелна правосъдна власт обстоятелството, че 17 души предлагат един претендент за основен прокурор - Борис Велчев. Днес обаче, когато цялата прокурорска гилдия и цялата колегия на следователите единомислещо застават зад номинацията на Гешев, това се пояснява от тях като " преодоляване на прокуратурата ". С две думи - единствената кандидатура на Велчев е
достойнство, само че при Гешев - това е недостатък. А обстоятелството, че любимката на Иван Костов и Корнелия Нинова - Лаура Кьовеши, също е единствен претендент за европейски прокурор, комфортно се премълчава.

Валят опитите за миниране на процедурата

за избор на нов основен прокурор. Първо проваленият правосъден министър Христо Иванов се самопокани в Шоуто на Слави, с цел да разгласи, че Данаил Кирилов е задължен да внесе " гражданските кандидатури " за основен прокурор. Такива няма, само че Христо и Радан се пробват да показват за стартиран от народа личния си кандидат - скандалния следовател Бойко Атанасов, който в дипломата си има тройка по наказателно право и е повдигнат от гравитиращото към тях Неправителствени организации " Боец ". След това друга идейно обвързвана с (раз)градската десница неправителствена организация „ Правосъдие за всеки “ се намерения за парламентарна група и вкара в деловодството на Народното събрание „ проектозакон “ за промени в Закона за правосъдната власт. Без да имат право на законодателна самодейност, следвайки повелите на Христо Иванов, „ Правосъдие за всеки “ настояха и те да дефинират кой да бъде обвинител № 1. Предложиха право на номинации да получи кой ли не - от неправителствените организации в социална изгода, през професионалните организации на магистрати, до юристите, юридическите факултети и научни организации.
В същото време

хората на Костов устроиха тротоарни сбирки

против Гешев пред Съдебната палата. С листовки против претендента за обвинител № 1 на плочките дюдюкаха нормалните протестъри Тома Белев и Асен Генов, Петромир Кънчев от „ Правосъдие за всеки “, Илиян Василев с кучето си, неуспелият претендент за евродепутат Стефан Тафров, пиарът на наказаната за корупция Иванчева – Петър Кърджилов, представителят на (Раз)градската десница Арман Бабикян и сянката на Христо Иванов - Антоанета Цонева. Черешката на тортата бе наличието на доведения наследник на обичания им арбитър - Лозан Панов.
Тротоарното свиждане ясно сподели, че Гешев вади от релси (раз)градската десница. Защо?
Първо, той я уточни като един от кръговете, които не желаят работеща прокуратура у нас. Второ, декриптирането на компютрите на хакера Кристиян Бойков, източил данните на Национална агенция за приходите, сподели тясна връзка сред компанията му и медийната машина на десницата. Лъсна скришен чат. Като за похлупак - чиновници на най-голямата застрахователна компания - " Лев Инс ", започнаха митинг под прозорците на редакцията на Икономедия, с цел да разкрият друго задкулисие. Компанията съобщи, че е подложена на непрекъснати офанзиви, не й се дава право на отговор, а на предлагането си за диалог получила покана за спонсорство.
От медията, по този начин и не дадоха отговор на трите въпроси, сложени обществено от шефовете на застрахователното сдружение. Нещо повече - още веднъж упрекнаха прокуратурата (разбирайте Гешев), че „ със злобното си  обществено говорене ” против изданията на Прокопиев подстрекавал „ Лев инс ” да ги нападат.
Разбираемо е, че огромният призрачен сън на костовистите се назовава Гешев - основен прокурор. И че ще дадат всичко от себе си наесен, да не се трансформира в действителност.
Но, за тяхно голямо страдание Иван Гешев не е Пламен Георгиев. Няма да хвърли бялата забрадка. Няма да се уплаши нито от митингите, нито от доносите. Защото, както обича да споделя, " Всичко, което в миналото съм желал, се намира от другата страна на страха ".    
standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР