Разследването срещу ТАД Груп достига до шокиращи разкрития, твърди БЛИЦ

...
 Разследването срещу ТАД Груп достига до шокиращи разкрития, твърди БЛИЦ
Коментари Харесай

Хакерската мафия с удар по прокурори

 Разследването против ТАД Груп доближава до шокиращи разкрития, твърди БЛИЦ от източници от Министерство на вътрешните работи. При отварянето на компютрите на обвинените по Национална агенция за приходите лийкс са били отрити над 10 000 страници чатове с кръга " Бивол " и други изключителни забавни особи.
Разследващите са съумели да отворят прелюбопитен чат от считаното за секретно интернет приложение Телеграм. Още по-интересното в тази ситуация е, че обвинените са пуснали в интернет ЕГН-та на заместник-главния прокурор Иван Гешев, някогашният обвинител номер 1 Борис Велчев и персоналните данни на стотици прокурори. В същото време обектите на следствие не са пуснали в световната мрежа нито едно ЕГН на арбитър и това е елементарно обяснимо, тъй като кръгът " Бивол ", банкерът-беглец от Белград и  нашумяла с митинги медийна група целят да ударят само по номинацията на Иван Гешев за основен прокурор, твърди Блиц. Действията обаче към този момент са изцяло  разобличени.

Обвинения до този миг са повдигнати на шефа на ТАД ГРУП, както и на негови чиновници. Държавното обвиняване пък е пуснало и молба за разпит в Европа на основния редактор на " Бивол " Атанас Чобанов. Малко по-рано през днешния ден Чобанов излезе с изявление по бТВ, в което съобщи, че не познава никого от ТАД ГРУП и упрекна прокуратурата, че с желаната европейска заповед за разпит се пробва да получи достъп по сървърите на уеб страницата, с цел да разбере какви следствия готви.
  standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР