Томислав Дончев готов да финансира Модерен образователен математико-технологичен кампус се планира

...
 Томислав Дончев готов да финансира
Модерен образователен математико-технологичен кампус се планира
Коментари Харесай

Кампус за милиони край техникумите във Варна

 Томислав Дончев подготвен да финансира
Модерен учебен математико-технологичен кампус се възнамерява да бъде построен в региона на техникумите във Варна. Днес вицепремиерът Томислав Дончев е огледал на място опциите, където може да бъде основан той. Предвижда се там да се намира и новата постройка на математическата гимназия „ Д-р Петър Берон “ във Варна.

По-рано през днешния ден Дончев е декларирал подготвеност да спомага за обезпечаване на нужното финансиране за построяването на кампуса. Проектът планува той да бъде ситуиран на терен от 22 дка, в региона на техникумите, като за задачата държавното управление към този момент трансферира на Община Варна 14 дка. По първични данни инвестицията ще надвиши 10 млн. лева

„ Варна има огромен капацитет за развиването на просветителна инфраструктура. Само след година и половина ние започваме доста по-мащабни вложения в тази сфера – за основаване на уреди, лаборатории, центрове за върхови достижения, паркове, инкубатори. Радостен съм, че във Варна първо има интерес, второ има подобаващи терени за сходен вид вложения и най-важното е, че има капацитет – университетите тук да работят дружно “, разяснява във Варна вицепремиерът.
standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР