По нареждане на началника на Дирекцията за национален строителен контрол

...
По нареждане на началника на Дирекцията за национален строителен контрол
Коментари Харесай

РДНСК подхваща строителството в местността Алепу

По разпореждане на началника на Дирекцията за народен строителен надзор арх. Иван Несторов, във вторник, 5 март,  началникът на РДНСК –Югозиточен регион – Бургас, инж. Милен Ненчев ще извърши инспекция на сигнали за осъществяване на строителна активност в местността " Алепу ", община Созопол. Тя  има за цел да откри дали се прави единствено брегоукрепване или не е спряно строителството на курортен комплекс. Припомняме, че още след първите сигнали за нарушавания в края на януари, началникът на ДНСК арх. Иван Несторов извърши незабавни инспекции на терен.

За местността " Алепу " със свое писмо от 24.01.2017 година Министерство на регионалното развитие е дало авансово единодушие за осъществяване на геозащитни ограничения и действия (укрепителни и/или отводнителни мероприятия) на записано през 2009 година интензивно свлачище.

На по-късен стадий от основния проектант на община Созопол е издадено позволение за градеж № 100/10.09.2018 година за " Курортен комплекс Алепу вилидж “, етапно строителство - Първи стадий – " Укрепване на свлачище “ и Втори стадий – три вилни здания, находящи се в м. " Алепу “, землище на гр. Созопол.

С оглед откритите нарушавания и пропуски при издадените позволения и строителните бумаги на градежа, с писмо от 05.02.2019 година на началника на РОНСК -Бургас, са дадени наставления на кмета и на основния проектант на община Созопол издаденото позволение за градеж да се поправя, за разграничение на етапността на брегоукрепването и строителството на вили.

Предвид постъпилите възражения по формираните констативни актове, на 1 март е издадена заповед, с която са поправени технически-инвестиционния план, част " Конструкция, и е регламентирана етапнотта – 1етап, включващ брегоукрепване, и втори стадий, предусещащ вилни здания. 

Във връзка с откритите нарушавания на Закона за устройство на територията са отправени предложения за сформиране на актове за определяне на административни нарушавания по Закона за административните нарушавания и санкции до строителя и лицето, упражняващо строителен контрол на обекта.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР