Две години след като напусна Дондуков 2, Росен Плевнелиев твърди,

...
Две години след като напусна Дондуков 2, Росен Плевнелиев твърди,
Коментари Харесай

Плевнелиев: Държавният глава обслужва руския геополитически интерес!

Две години откакто напусна " Дондуков " 2, Росен Плевнелиев твърди, че към този момент няма политически упоритости и се е отдал на фамилния живот и писането на книги. Въпреки това той постоянно подлага на критика сегашния държавен глава Румен Радев и насочва остри политически послания.

Все отново Плевнелиев е оптимист и споделя, че в България има мечтатели, които я трансформират към положително. Убеден е, че новата индустриална гражданска война е реалност и в идващите 10 години всичко ще се промени.

" В тази голяма промяна зависи от нас, българите, да бъдем част от напредъка. Имаме страховит късмет, защото в огромна част от промишленостите, свързани с новата стопанска система, България стои не зле. За страдание, през днешния ден политиката е по-скоро част от казуса, в сравнение с от решението, а ни се ще да бъде противоположното ", съобщи Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

Той акцентира, че във връзка с издаване на строителни позволения страната ни се намира на дъното на класацията, по-зле от половината африкански страни. По думите му човек би трябвало да почука на вратите на 13 институции и да изиска автограф от всяка една от тях.

" Електронното държавно управление е въпрос на битка с корупцията по допустимо най-ефективния метод. Ако българските политици в действителност желаят да преборят корупцията, да бъдат по този начин положителни да стартират електронното държавно управление ", настоя президентът Плевнелиев.

Той дефинира като " недемократично " и " противоконституционно деяние " решението на депутатите от Българска социалистическа партия да бойкотират последните съвещания на Народното събрание. За него това е следващото доказателство, че през 2019 година " ще се нагледаме на доста безобразия ".

" Държавният глава оставя усещането, че работи напук. Че той е по-скоро водач на опозицията, в сравнение с да е президент на всички българи. Като военачалник той приготвя и води своите борби. Не смятам, че тези борби са потребни за българската народна власт ", сподели още Плевнелиев.

" Имаме доста терзания и доказателства, че президентът обслужва непознати ползи. Дотук безапелационно и без подозрение българският държавен глава постоянно е отстоявал по-скоро съветския геополитически интерес, в сравнение с българския и европейския ", акцентира той.

За депутатските протести, визитата на съветския министър председател Дмитрий Медведев, рецензиите на президент против президент - с Росен Плевнелиев беседва Стоян Тричков.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР