Съвместната заповед за спиране на движението на камионите над 12

...
Съвместната заповед за спиране на движението на камионите над 12
Коментари Харесай

Следпразнично прибиране! Ограничават камионите


Съвместната заповед за прекъсване на придвижването на камионите над 12 тона е на АПИ, Групово дело " Национална полиция “ и ИА " Автомобилна администрация “. Тя планува ограничение на придвижването по следните сектори от републиканската мрежа:

 

• автомагистралите;

• път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като придвижването се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - Софийски околоврестън път в посока София;

• път I-1 - от Благоевград до Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата “;

• път I-4 п. в. " Коритна “ - Велико Търново - Шумен;

• път I-5 Русе - Велико Търново;

• път I-8 Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина “ - София;

• път I-9 Варна - Бургас;

• път II-18 Околовръстен път на град София;

• път II-99 Бургас - Царево.

Забраната не важи за МПС, пренасящи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и рискови товари (ADR).

В пиковите часове поради интензивният трафик е възможно по-бавно предвижване в региона на тунел " Витиня “ на Автомагистрала " Хемус “, където придвижването се реализира в двете посоки в тръбата за Варна, както и на път I-1 Ботевград – София, в сектора при 210-ти км, в прохода " Витиня “,където движениено се реализира в една лента заради ремонт на анкерната стена. Необходимо е водачите да карат със съобразена скорост, спазвайки разпоредбите за придвижване.

а облекчение на трафика през Владая и повишение на пътната сигурност през светлата част от денонощието ще има две ленти за влизащите в София по път I-1 (Е-79). Временната организация е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел " Даскалово “ до кръстовище " Драгичево “. По този метод идващите в столицата водачи ще могат да пътуват по-удобно и безвредно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е Автомагистрала " Струма “ (в сектора с предходно название Автомагистрала " Люлин “).

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР