Община Пловдив систематизира принципите, които ще следва в културната си

...
Община Пловдив систематизира принципите, които ще следва в културната си
Коментари Харесай

Пловдив събира визионери, чертае културни политики

Община Пловдив систематизира правилата, които ще следва в културната си политика занапред; предложенията и концепциите, които ще залегнат във визитя ще бъдат показани на огромна работна среща в Дома на културата, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Кметът Иван Тотев към този момент анонсира събитието за 7 март. По думите му към този момент е назрял момент за изчерпателен и експертен спор, който спор да начертае правилата за ръководство и активност на новите културни пространства в града под тепетата - визирайки галерията на ул. " Гладстон 32 " ; галерията, която ще се обитава в пространствата на някогашния Детмаг " Снежанка " и пространствата за просвета в кино " Космос ". 

" Виждането ни е тези пространства да се ръководят в дух на равнопоставеност и разнообразие, да отварят порти за разнообразни културни прояви, изложения, семенари, презентации. Сега желаеме да чуем гласа на хората, които са фактори в своята област ", съобщи за читателите ни и отрасловият зам.-кмет Александър Държиков. В тази връзка са поканени десетки културни специалисти и специалисти в ръководството на културни пространства; поканени са ръководителите на културните институти в Пловдив, шефовете на пловдивските театри, на Операта и всички музеи, на АМТИИ, на общинските институти и фондация " Пловдив 2019 ", поканени са също пловдивските художници, писатели, галеристи, а същи шефове на учебни заведения и доста други.

" От техните изявления ще подготвим документ - тактика, която ще предложим на по-широко разискване ", показа Държиков. 

Що се отнася до новите пространства, то той разкри, че за галерията на Детмаг към този момент има две съществени предложения (очакванията са тя да отвори през лятото). Галерията на ул. " Гладстон " също трябва да е подготвена през лятото, а подготвителните процедури за кино Космос се чака да приключат до седмица, с цел да стартира обществената поръчка за планиране.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР