Откато Доналд Тръмп стана президент на САЩ, много американски посланици

...
Откато Доналд Тръмп стана президент на САЩ, много американски посланици
Коментари Харесай

САЩ: ЕС се превръща в аграрен музей

Откато Доналд Тръмп стана президент на Съединени американски щати, доста американски посланици започнаха да вършат усещане с по-недипломатичното си държание. Последният образец за това идва от американския дипломат в Обединеното кралство.

В собствен коментар за Daily Telegraph Уди Джонсън остро подлага на критика английските опасения за един необятен пазарен достъп за американските селскостопански артикули - и слага под подозрение по-строгите стандарти на Европейски Съюз за храните.

Още при договарянето на към този момент провалилите се договаряния за съглашението за свободна търговия TTIP американските разпореждания за потреблението на пестициди в селското стопанство, хлорните бани за прясно закланите пилета и хормоните в месопроизводството подхранваха всеобщите митинги на жители в доста страни от Европейски Съюз.

И когато в четвъртък бе разгласен документа от страна на държавното управление на Съединени американски щати, в който Вашингтон нападателно упорства за значително безконтролен експорт на селскостопански артикули като част от бъдещо комерсиално съглашение с Англия, това още веднъж провокира сходни опасения. Според публикация на Guardian английската асоциация на фермерите е отхвърлила понижаването на стандартите толкоз гневно, колкото и един от най-известните гастрономически критици в страната - журналистът Джей Рейнер.

За американския дипломат в Лондон реакциите са изцяло неразбираеми, както обяснява той в материала си. Дори единствено названията " хлорно пиле " и " хормонално месо “ са обидни и оскърбителен, написа Джонсън. Термините са били съзнателно измислени, с цел да създадат по този начин, че американското земеделие да се демонстрира в най-лошата допустима светлина. " Сега е моментът да назовем тези легенди такива, какви са те: акция на ненавист от протекционисти “, разяснява американският дипломат, самият той мултимилиардер и член на династията създатели на концерна за потребителски артикули Johnson & Johnson.

След което Джонсън подлага на критика и относително строгите европейски разпореждания за храните: Европейски Съюз следва метода на " селскостопански музей ", до момента в който американските аграрни производители употребяват всички модерни софтуерни благоприятни условия, нужни за устойчивото и здравословно изхранване на възходящото международно население, разяснява той. Третирането на говеда с хормони на растежа давало съгласно него опция да се създава повече месо при по-ниски разноски както за потребителите, по този начин и за природата.

А хлоровите бани за прясно заклани пилета, съгласно Джонсън, са така наречен public safety no-brainer – в свободен превод " въпрос на отбрана на потребителите:. Смята се, че този способ е най-ефективният и пестелив метод за ликвидиране на евентуално смъртоносните салмонела и бактерии - процесът е сходен на този, употребен от земеделските производители в Европейски Съюз за отнасяне на зеленчуци и плодове, счита американският дипломат.

Поне що се отнася до хлорните бани, Джонсън може би не може да убеди скептичните британци. В Twitter журналистът и гастрокритик Райнер реагира бързо на причините на американския дипломат.

За разлика от изказванията на Джонсън хлорните бани са рискови, разяснява той. " Трябва да му кажем къде може да си ги постави ", приканва той своите повече от 230 000 почитатели.

След това журналистът дава линк към проучване на Университета в Саутхемптън, съгласно което хлорните вани не убиват надеждно смъртоносните микроби. " Проучването е за салатите, само че шефът на изследването ме увери, че то е използвано и за пилетата ", споделя Райнер.

Американският дипломат към момента има доста работа, що се отнася и до убеждението на английското държавно управление. " Винаги сме казвали ясно, че няма да намаляваме стандартите си за храни в бъдещите търговски съглашения ", съобщи представител на премиера Тереза Мей в отговор на настояванията на Съединени американски щати.



Коментари (0)Коментатори (0) публикувай коментар Трябва да се регистрирате, с цел да коментирате тази публикация. Ако към този момент имате регистрация влезте с вашите e-mail и ключова дума.

Все още нямате регистрация? Регистрирайте се , гратис е и става бързо .

За вход в системата, можете да употребявате и своя



Зареждане! Моля, изчакайте... Покажи: Всички | Само на регистрирани | Моите Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за наличието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за издание на мнения.
Все още няма мнения към публикацията. Бъди първият, който ще напише коментар! ИЗПРАТИ НОВИНА Новини от през днешния ден [20] Новини от през вчерашния ден [21] « Март 2019 година » пон вто сря чтв пет съб нед12345678910111213141516171819202122232425262728293031 Актуални тематики 141 години от Освобождението на България Кубрат Пуле
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР