Държавата с мерки срещу тежките ученически раници. До края на

...
Държавата с мерки срещу тежките ученически раници. До края на
Коментари Харесай

Срещу тежките раници: До края на март всички училища с шкафове за децата

Държавата с ограничения против тежките училищен раници. До края на месеца учебните заведения в цялата страна би трябвало да обезпечат шкафове за учебници на учениците си.

Повече от 5 кг – толкоз тежат книгите на петокласника Наско - носи ги всеки ден от у дома до учебно заведение и назад. Казва, че няма самообладание към този момент да си има шкафче.  

В 35-то учебно заведение към този момент са сложени шкафове за всички до 4 клас, а до края на месеца ще получат и децата от 5 до 7 клас.    

" В две от стаите към този момент имаме, чакаме в още 4 стаи да сложите такива шкафчета.  Имаме план и учителите могат да употребяват електронни учебници, тъй че да не се постанова въобще да се носят учебници в учебно заведение ", сподели Анна Калчева – шеф на 35 СУ " Добри Войников.

Парите за новото съоръжение дава просветното министерство. Вече са доставени близо 113 хиляди шкафчета в над 590  учебни заведения, а до края на март ще бъдат инсталирани още над 210 хиляди. 

" Ние се надяваме с изключение на тези ограничения, които предприе министерството, учебните заведения да подхващат и своите учебни ограничения – да търсят опцията за поредно осъществяване на образователни часове по един и същи образователен предмет в границите на един образователен ден ", съобщи Пенка Иванова - шеф на " Учебници и учебна документи ", МОН.

От ведомството поучават и родителите да внимават с избора на раница, тъй като някои тежат над 3 кг.

Само в 14 учебни заведения в страна няма да бъдат сложени такива шкафове за безусловно всички  възпитаници заради дребното пространство в постройките и необходимостта  от обезпечаване на противопожарни условия за сигурност.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР