През нощта ще преобладава облачно време със слаби превалявания от

...
През нощта ще преобладава облачно време със слаби превалявания от
Коментари Харесай

Понижение на температурите за 3 март, но другата седмица ни чакат 22°

През нощта ще доминира облачно време със слаби валежи от дъжд тук-там, основно в Централна България. Утре облачността ще е раздрана, постоянно забележителна, само че без основни превалявания. Вятърът ще е слаб от запад-северозапад, в източните региони от югоизток. Температурите ще се намалят и минималните ще са най-вече сред минус 2° и 3°, а оптималните - сред 5° и 10°, в северозападните региони до 12-13°.

Над планините ще е най-вече облачно. На обособени места ще превали слаб сняг. Ще духа сдържан северозападен вятър. Температурите ще се намалят, оптималната на височина 1200 метра ще е към 2°, на 2000 метра - към минус 5°.

Над Черноморието ще има раздрана облачност. Вятърът ще е слаб, от югоизток. Максималните температури ще са 7° - 9°, температурата на морската вода е 6°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В началото на идната седмица ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и ще стартира бързо стопляне. Във вторник оптималните температури тук-там ще доближават 18°-20°. По-късно денем в Дунавската низина вятърът ще се ориентира от северозапад. Облачността ще се усилва и към вечерта в Северозападна България ще превали слаб дъжд.

През нощта против сряда и в сряда повече облачност и на обособени места слаби валежи от дъжд ще има в Северна България. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Температурите краткотрайно и напълно едва ще се намалят. Още през нощта против четвъртък облачността бързо ще намалее и в четвъртък ще бъде слънчево, с раздрана висока облачност. Вятърът ще се смени с юг-югозападен и още веднъж ще се затопля. В петък ще има по-значителна висока облачност, само че югозападният транспорт на топли въздушни маси ще продължи и оптималните температури в множеството места ще са сред 17° и 22°. В събота вятърът ще се ориентира от северозапад. Облачността ще е променлива, съвсем без превалявания, към момента с високи температури.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР