От 200 до 2000 лева помощ плащат общини у нас

...
От 200 до 2000 лева помощ плащат общини у нас
Коментари Харесай

От 200 до 2000 лева помощ плащат общини у нас за новородено бебе

От 200 до 2000 лв. помощ заплащат общини у нас за новородено бебе. Кандидатите би трябвало да дават отговор на избрани условия, измежду които жителство, обучение и платени налози, пише  " Труд ".

300 лв. за всяко новородено ще дава от тази година община Монтана. За второ бебе пък ще се поставят 500 лв.. Това гласоподава на последното си съвещание Общинският съвет. Така Монтана стана първият регионален град, въвел паричните тласъци като част от ограниченията на администрацията за увеличение на раждаемостта и превъзмогване на демографския срив в района. Гласуваните суми в Монтана ще се отпускат при избрани условия – на родители, които са навършили 18 години, имат най-малко приблизително обучение, регистрирани са по непрекъснат и сегашен адрес в Монтана и не дължат налози, такси и на общината.

За по-малките общини процедура да се подкрепят фамилии за първата им рожба не е оригиналност. Първенец е Несебър. Там от 8 години се отпуска парична награда от 2000 лева за двойките с репродуктивни проблеми или имащи новородено бебе. Условията са: най-малко един от родителите на новороденото или осиновеното дете да е с непрекъснат адрес в община Несебър не по-малко от 5 година назад; новороденото или осиновеното дете също да е гражданин на територията на морската община.

В София преди дни общинските съветници от Вътрешна македонска революционна организация внесоха отчет за стратегия за разпределяне на еднократна финансова помощ за поощряване на раждаемостта и развъждането на деца на територията на общината. За първо дете еднократната помощ за фамилията да е 200 лева, за второ – 500 лева, за трето – 1 300 лева Условията, на които би трябвало да дават отговор родителите, с цел да получат помощ при раждане или осиновяване на дете, е да имат приключено приблизително обучение, както и непрекъснат или сегашен адрес на територията на София надлежно за последните 2 или 3 години.

Бургас бе първата община в България, чийто Общински съвет взе решение да се отпускат по 2000 лв. в помощ на двойките с репродуктивни проблеми. Парите са за инвитро процедурите. Желаещите да се включат в тази стратегия са доста. Те се пресяват от специфична комисия на локалния парламент, която след това ги предлага за гласоподаване.

" За 2019-а има 20 молби за подкрепяне “, сподели Милен Ненчев, ръководител на Комисията за инвитро процедури в Общинския съвет. Миналата утвърдените са били 35.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР