30 000 лева! Това е цената на спасението от мизерията

...
30 000 лева! Това е цената на спасението от мизерията
Коментари Харесай

Млад мъж задлъжня на банка с 30 000 лв. заради любов, сега продава бъбрек, за да се издължи

30 000 лв.! Това е цената на спасението от мизерията и недоимъка на един млад мъж. Теодор продава бъбрека си за тази сума, с цел да може да се издължи на банка, към която е задлъжнял.

Решението да изтъргува част от себе си момчето взима доста мъчно. За момента не е споделил с никого, даже с родителите си. " Страх ме е, само че нямам различен избор. Решението не е елементарно ", прям е пред " България Днес " Теодор.

24-годишният мъж тегли парите, с цел да помогне на дамата, която обича. По-точно... някогашната жена, която е обичал.

" Исках да оказа помощ на приятелката си, само че се забатачих и аз. Разделихме се, тя изчезна. Нито имам връзка с нея, нито нищо. Сега всичко остана на мен ", споделя с обезсърчение младежът.

Последният етап на обезсърчение подтиква Теодор от Нови пазар да разгласява публикация в онлайн магазин за човешки органи. Съдържанието й звучи злокобно: " Продавам бъбрека си А+ кръвна група. Пуша малко, пия рядко, не използвам опиати. "

Кратко, тъкмо и ясно изложение като на етикет в магазин. Теодор към този момент е получил първата си оферта. В телефонно позвъняване му оферират 20 хиляди лева Сума, която е извънредно незадоволителна, с цел да изплати борчовете си. Момчето признава, че сега е без работа. В Нови пазар 12-часовите смени се заплащат по 500-600 лева на месец. Заплата, която не може да покрие битовите му сметки, камо ли да отделя пари за банката.

Като Теодор има десетки души. Хората продават част от себе си, с цел да се спасят. Семейна жена, татко на две деца са част от " новите обезверени ", на които " България Днес " се натъкна. Всички подписват договорка с дявола, като от всяка лъха само обезсърчение. В България пазаруването и продаването на човешки органи е неразрешено. В листата на чакащите за трансплантация обаче има стотици нуждаещи се (виж карето). А когато има търсене, има и предложение.

Теодор е безапелационен в решението си. Страхът от кредиторите е по-голям от този да остане без един бъбрек. Всеки, който желае, може да му помогне в тази борба, без да взима парченце от него, на:

BG76UBBS80021033645440

Титуляр: Теодор Илчев

Пазарлъците от година на година стават все по цинични. Ако преди десетилетие бъбреците се търгуваха по 100 хиляди лева, то през днешния ден цената на човешкия орган варира сред 20 и 50 хиляди лева

Свързването сред купувача и донора в множеството случаи става посредством интернет. Хората, които продават органите си, желаят една част от заплащането преди интервенцията за по-голяма сигурност.

1037 са чакащите за бъбречна трансплантация у нас. Това сочи статистика на Министерството на здравеопазването за 2019 година През миналата година едвам 25 пациенти получават късмет за живот.

Данните сочат още, че у нас по-голямата част от бъбреците за присаждане се обезпечават от умряли донори.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР