Бизнесът на крака при Борисов и Горанов за разговори за

...
Бизнесът на крака при Борисов и Горанов за разговори за
Коментари Харесай

Отлагат със 7 месеца прилагането на наредбата за касовите апарати

Бизнесът на крайници при Борисов и Горанов за диалози за касовите апарати

Сроковете за използване на Наредба Н-18 за касовите апарати ще бъдат изменени за част от търговците до септември, съобщи финансовият министър Владислав Горанов след среща с представители на бизнеса, съобщи Дарик. " Ще търсим решение с бизнеса за използване на наредбата. Реалното отчитане на оборотите би трябвало да бъде решено и процесите да бъдат изсветлени. Голяма част от оборотите се крият и това е задачата на изменението на Наредба 18 ", съобщи министър Горанов.
Тази заран министър председателят Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов се срещнаха с представители на бизнеса, с цел да беседват за проблемите с приложението на наредбата за касовите апарати в Националната организация за приходите (НАП). Срещата в Министерски съвет бе по гледище на браншовите организации на Българската стопанска камара (БСК).
Българската стопанска камара изрично постоянно е заставала на позицията за битка със сивата стопанска система. Усилието и задачата на Наредба Н-18 е нещо, което би трябвало да приветстваме ", разяснява ръководителят на Камарата Радосвет Радев. " Нашите членове работят в бялата стопанска система и генерирането на субекти от сивата стопанска система ни прави неконкурентоспособни. Голяма част от терзанията на камарата бяха чути и си казахме при премиера, че тези 7 месеца до влизането в действие на наредбата не би трябвало да изтекат просто по този начин, а да създадем нужното и двете страни Наредба Н-18 да бъде една съвременна, регламентираща фискалните процеси да бъдат правилно отразявани ", акцентира Радев.
Според новите условия оборотите на компаниите би трябвало да бъдат регистрирани в Национална агенция за приходите незабавно. До 31 март всички компании би трябвало да подменят касовите си апарати или софтуера им. Идеята е оборотите да се регистрират незабавно пред данъчните, а не както до момента - един път месечно.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР