Максималният размер на подкрепата, която може да получи един земеделски

...
Максималният размер на подкрепата, която може да получи един земеделски
Коментари Харесай

От 18 март се приемат заявления за застраховане на селскостопанска продукция

Максималният размер на поддръжката, която може да получи един аграрни собственик, е до 65% от цената на застрахователната награда

От 18 март до 31 юли земеделските стопани могат да аплайват по схемата за подкрепяне " Помощ за съфинансиране на застрахователни награди при обезпечаване на селскостопанска продукция ". Бюджетът за държавната помощ за 2019 година е 1,5 млн. лева Това реши на свое съвещание Управителният съвет на Държавен фонд " Земеделие ".
Максималният размер на поддръжката, която може да получи един аграрни собственик, е до 65% от цената на застрахователната награда. Сумата за подкрепяне e до 195 лева./ха при размер на застрахователната награда от 300 лева./ха.
Важно е да се знае, че на подкрепяне подлежат полици, издадени след подаване на заявление за кандидатстване.
Стопаните би трябвало да показват застрахователните си полици в отделите " Прилагане на схеми и ограничения за подкрепяне " (ПСМП) на регионалните дирекции на Държавна фирма ”Земеделие ” до 31 август. Срокът за изплащането на средствата е до 10 работни дни след подписване на договорите сред земеделския собственик и Фонда.
Целта на помощта е насърчаването на аграрни стопани, дребни и междинни предприятия, които създават плодове, зеленчуци, етерично-маслени култури и тютюн непринудено да застраховат продукцията против неподходящи климатични събития.
Помощта се дава на аграрни стопани, които са регистрирани по реда на Наредба № 3 от 1999 година и нямат отговорности към Държавен фонд " Земеделие ” и държавния бюджет.

Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР