Настилките ще се обработват превантивно Шофьорите, на които в почивните

...
Настилките ще се обработват превантивно Шофьорите, на които в почивните
Коментари Харесай

АПИ Шофьори бъдете внимателни идат сняг и поледици

Настилките ще се обработват превантивно

Шофьорите, на които в почивните дни следва пътешестване, е належащо да карат деликатно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, предизвестиха от Пътната организация. Пътните настилки и оборудванията ще се обработват превантивно по отношение на предстоящите превалявания, внезапното намаляване на температурите и заплахата от заледявания и поледици. Националният институт по метеорология и хидрология дефинира за на следващия ден жълт код за рисково време над цялата страна. Очаква се мощен вятър и превалявания от дъжд, които ще минават в сняг.

Агенция " Пътна инфраструктура " моли водачите на тежкотоварни транспортни средства и на леки коли да карат рационално, спазвайки отдалеченост и да не подхващат изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на придвижването от коли, които не са с подобаващи гуми, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи.

Актуална информация за пътната конюнктура жителите и транспортните компании могат да получат от интернет страницата на АПИ и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР