Исковите заявления за обезщетения заради скандала са достигнали 144 хиляди

...
Исковите заявления за обезщетения заради скандала са достигнали 144 хиляди
Коментари Харесай

Германски застрахователи са загубили 380 млн евро от дизелгейт

Исковите заявки за компенсации поради абсурда са достигнали 144 хиляди към края на 2018 година

Застрахователни компании в Германия са изгубили 380 млн. евро поради дизелгейт, заяви Bild, базирайки се на данни от Германския съюз на застрахователите (GDV). Според изданието, исковите заявки за компенсации във връзка със абсурда доближават 144 хиляди към края на 2018 година Застрахователите са покрили разноски за юристи и правенето на експертизи, както и правосъдни разходи.
Припомняме, концернът Volkswagen се оказа в центъра на скандал след обвинявания от Съединени американски щати, че е оборудвал дизелови коли със програмен продукт, занижаващ действителните индикатори на нездравословни излъчвания, изхвърляни в атмосферата. Американското правительство задължи автомобилния колос да изтегли 482 хиляди автомобила Volkswagen и Audi, продадени в страната в интервала 2009-2015 година През април 2017 година Volkswagen се контракти за изкупуване на коли от притежателите им и за погашение на обезщетения.
В момента в Хамбург и Щутгарт работи частична възбрана за придвижване на дизелови коли. Подобни ограничавания сео чаква да бъдат въведени в редица други градове на Германия.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР