На европейските пазари работят 16 наши застрахователи и 41 брокери

...
На европейските пазари работят 16 наши застрахователи и 41 брокери
Коментари Харесай

Европейските застрахователи у нас са 634 а застрахователните брокери 2493

На европейските пазари работят 16 наши застрахователи и 41 брокери

За месец януари 2019 година в Комисията за финансов контрол (КФН) са получени уведомления от способени органи на държави-членки на Европейски Съюз за желанието на 6 застрахователни сдружения от държави-членки да правят застрахователна активност у нас, както и за 3 застрахователни сдружения, които са прекратили осъществяването на активност.

Към 31 януари 2019 година застрахователите от страни от Европейски Съюз, декларирали желание да правят застрахователна активност на територията на България, са 634.

През януари в КФН са получени уведомления от способени органи на страни от Европейски Съюз за желанието на 16 нови застрахователни медиатори от държави-членки да правят активност в България, както и за 3 застрахователни медиатори, които са прекратили осъществяването на активност.

Към 31 януари 2019 година застрахователните медиатори от Европейски Съюз, декларирали желание да правят активност по застрахователно ходатайство на територията на Република България, са 2493.

От своя страна КФН е изпратила съобщение до способен орган на страна членка на Европейски Съюз за желанието на 1 застрахователно сдружение със седалище в България да разшири активността си на нейна територия. Към 31 януари 2019 година общият брой на застрахователните сдружения със седалище на територията на Република България, декларирали желание да правят застрахователна активност на територията на други страни членки на Европейски Съюз, е 16.

КФН не е изпращала уведомления до способени органи на страни членки на Европейски Съюз за желанието на застрахователни медиатори със седалище в Република България да правят активност на тяхна територия. Към 31 януари 2019 година общият брой на настоящите застрахователни медиатори със седалище в Република България, декларирали желание да правят активност по застрахователно ходатайство на територията на страни членки на Европейски Съюз, е 41.

Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР