Мегасделки трасираха пътя на големия ръст Глобалното финансиране на финтех

...
Мегасделки трасираха пътя на големия ръст Глобалното финансиране на финтех
Коментари Харесай

Глобалните инвестиции във Fintech достигнаха рекордните 111 8 млрд през 2018 г

Мегасделки трасираха пътя на огромния растеж

Глобалното финансиране на финтех технологиите през 2018 година набъбна до $111,8 милиарда, отбелязвайки растеж от 120% спрямо $50,8 милиарда през 2017 году. Това се сподели в доклад на анализаторите от KPMG – Pulse of Fintech. Сделките с Fintech означиха видим спад през втората половина на предходната година, само че все пак доближиха 2196 за цялата 2018 година, спрямо 2165 година по-рано. Увеличението на географското многообразие във финансирането продължи да подтиква размера покупко-продажби, макар че огромните центрове на Fintech се стремят към по-концентрирани вложения в по-крупни покупко-продажби.
" Нарастващите размери на покупко-продажбите, по-високото равнище на интензивност в областта на сливанията и поглъщанията, както и географското разпространяване на покупко-продажбите акцентират растящата зряла възраст на бранша Fintech в световен мащаб ", разяснява Ян Полъри от KPMG Fintech.
Мега покупко-продажбите са генерирали световни вложения във финтех технологиите в размер на $111,8 милиарда през 2018 година, като включително са три покупко-продажби на стйност над $10 милиарда Като цяло, 2018 год. се открои като година на рекордните достижения при финтех вложенията, включвайки венчърен капитал, корпоративен венчърен капитал, както и сливания и поглъщания.
Инвестициите в основни подсектори и технологии доближиха обилни темпове - вложенията в RegTech набъбнаха до $3,7 милиарда през 2018-та от $1,2 милиарда година по-рано, а вложенията в блокчейн останаха на равнища от $4,5 милиарда през 2018 година спрямо $4,8 милиарда през 2017 година
" Освен новите бизнес модели на основата на финтех технологии възходящите нормативно-правни регулации, произлизащи от PSD2, GDPR и други актове, въздействат както на откритите играчи, по този начин и на зараждащите финтех компании, - уточни Антон Руденклау от KPMG Fintech. - В резултат на това бе регистриран растеж на интереса към технологии като изкуствен интелект и машинно образование, които могат да бъдат употребени за по-ефективно ръководство на условията за сходство. Няма подозрение, че вложенията в технологии ще продължат да порастват. " Очаква се и през тази година тези вложения да останат на високи равнища, макар възходящата международна несигурност. Така геополитическата неустойчивост и комерсиалните проблеми от една страна ще удържат вложенията във финтех технологии през актуалната година, само че въпреки това, увеличаващото се многообразие на световните финтех центрове и укрепването на подсектори като RegTech и InsurTech ще задействат по-нататъшния капиталов растеж. Очаква се и изкуственият разсъдък и автоматизацията да останат горещи области на интерес от страна на софтуерните вложители.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР