Знаете ли кои са Лиляна Петрова, Ивайло Стоянов, Мартин Богданов,

...
Знаете ли кои са Лиляна Петрова, Ивайло Стоянов, Мартин Богданов,
Коментари Харесай

Истинските имена на родните звезди, някои ще ви шашнат

Знаете ли кои са Лиляна Петрова, Ивайло Стоянов, Мартин Богданов, Петър Бъчваров, Иванка Калудова или Борислав Делибалтов? Звучат ви изцяло непознато? И има за какво – това са рождените имена на Лили Иванова, Мариус Куркински, Мартин Карбовски, Ути, Ивана и Борис Дали, които по една или друга причина са избрали псевдоними или по-благозвучно звучащи имена, с цел да създадат кариера. Повечето от известните персони у нас години наред са пробвали да пробият на звездния хоризонт с тривиални имена. Едва, когато са ги заменили с други, кариерата им е потръгнала.

Една от най-известните българки – Лили Иванова, в действителност се споделя Лиляна Иванова Петрова. Истината за рожденото й име лъснала напълно инцидентно в средата на 80-те, когато с декрет на Тодор Живков певицата била удостоена със званието " Народна артистка ". Когато нетърпеливите меломани разлистили тогавашния официоз " Работническо дело ", където по традиция се разгласявали званията, те били сюрпризирани, че Лили липсвала в листата. Чак тогава станало ясно, че звездата се споделя Лиляна Петрова. Години по-късно естрадната звезда трансформира имената си в персоналната си карта и стана Лили Иванова.  

Най-куриозното име в родния шоубизнес е носила колоритната Софи Маринова. Истината, че в първите години от живота си се е казвала Софийка лъсна, откакто в тв предаване бе показан къс филм за ромската перла. Директорката на школото в село Брусен, където няколко години е учила изпълнителката на " Стари рани ", разтвори учебния дневник. Така стана ясно, че Софи е получила при раждането си името Софийка. Едва, когато станала известна в оркестър " Кристал ", тя решила публично да промени името си на София, въпреки че и до през днешния ден колежки и другари на гласовитата изпълнителка се обръщат към нея с умалителното Софка, написа " Уикенд ".  

Нашумялата в края на 80-те естрадна певица Мими Иванова в действителност се е казвала Мимоза, настояват от обкръжението й. Понеже името й звучало някак необичайно за родния шоубизнес, изпълнителката на " 15 лалета " се прекръстила на Мими. Затова пък обратно на всички догатки, името на брачна половинка й – композиторът Развигор Попов, не е псевдоним, а негово рождено име.  

Покойният публицист и хуморист Радой Ралин е роден с името Димитър Стоянов. Многократният претендент за президент Жорж Ганчев е пристигнал на бял свят преди 79 години с името Георги Петрушев. Звездата на хитовото детско предаване от близкото минало " Милион и едно стремежи " Кака Лара е родена като Лазара Златарева. " Мисля, че даже майка ми и татко ми са не запомнили същинското ми име. Смятам, че Кака Лара ми носи шанс, тъй като с него станах известна. Някои хора и до през днешния ден си мислят, че същинското ми име е Кака ", уверена е актрисата от Военния спектакъл. Тя не харесвала доста същинското си име Лазара, тъй като й се коствало тромаво, по тази причина взела решението да го промени. Кака Лара публично подала искова молба в съда в името й в персоналната й карта да бъде променено на Лара Златарева.  

Ветеранката на Сатирата Стоянка Мутафова се е родила с името Стояна-Мария, но неволна печатна неточност в афиша на първото й зрелище в Народния спектакъл, родила името, с което станала известна през 70-те. Актрисата била уверена, че то й носи шанс и не го трансформирала. Най-прекръствана в театралната колегия е Касиел Ноа Ашер. Скандалната дама пристигнала на този свят с името Десислава Красимирова Спасова. Един ден решила да се преименува на Деса Красова, а най-после си избрала еврейското име Касиел Ноа Ашер.  Колегата й от Народния спектакъл Владимир Карамазов бил уверен, че семейството му Александров не е толкоз атрактивна и взаимствал от Достоевски семейството, с която стана прочут. Мариус Куркински пък е роден с името Ивайло Стоянов, само че по този начин и не съумял да стане известен с него. Славата пристигнала едвам, когато го сменил.  

Телевизионните водещи също непринудено са се подложили на възродителен развой. Името на Мартин Карбовски е плод на неговото въображение. Псевдонимът му се родил през 1995 година, когато скандалният публицист подготвял за щемпел първата си стихосбирка, озаглавена " Дефлорация ". Той желал семейството му да припомня тази на неговия кумир – ексцентричния публицист Чарлз Буковски.  

Преди 8 години Гала промени името си в персоналната си карта. Като мотив в исковата молба русокоската изтъкнала, че е известна със своя псевдоним. Чела съм за себе си, че рожденото ми име било Галина или Гълъбина, в действителност съм родена като Галя. Е, смених го! ", разкри тогава водещата. Някои нейни съграждани обаче се кълнат, че като дребна тя се казвала Спаска. Момичето доста се срамувало и се прекръстило на Галя. В наши дни станала Гала. 

Малцина знаят, че готвещият артист Ути в действителност е Петър Бъчваров, а починалият Кембъл – Благовест-Емил. Истинското име на блондинът Део е Деян Славчев, а Къци Вапцаров е Кръстьо. Дизайнерката Джина Ник е родена като Гинка Николова. Бившият брачен партньор на Наталия Симеонова Денис Ризов в действителност се споделя Даниел. 

В попфолка най-разпространени след силикона са псевдонимите. Известно е, че по документи русенката Глория е Галина Иванова, а Нелина – Нели Николова. Чалга идолът Азис е роден с името Васил Троянов Боянов, само че баба му Станка – известна гадателка и шаманка, го посъветвала да си избере тайнствен псевдоним. Ивана и Преслава също имат мъчно запаметяващи се за шоубизнеса имена. Изпълнителката на " Шампанско и сълзи " по паспорт е Иванка Калудова, а Преслава в действителност е Петя Иванова. Слави Трифонов и музикантите от " Ку-ку бенд " пък са кръстници на баладичния Сашо Роман. Истинското име на изпълнителя на " Побелях и одъртявам " е Александър Първанов. Близо 20 години той се подвизава с него у нас и в чужбина с оркестъра си " Ромбос ", до момента в който след едно присъединяване в " Каналето " от " Ку-ку бенд " остават впечатлени от неговия гений и го трансформират в звездата Сашо Роман. " Волната пеперуда " Кати пък е адашка на правдиво вярната на Иван Костов Екатерина Михайлова. 

Бившата половинка на Валери Божинов Алисия по паспорт пък се води Ася Дойчева, но и тя никак не желае този факт да става притежание на почитателите й. Същото се отнася и до Бони, която по паспорт е Бонка Илиева. Борис Дали се споделя Борислав Делибалтов. Сюрреалистичният си псевдоним артистът получил, откакто зарязал работата си на водач на бобовдолската кметица и решил да става чалга звезда.



Коментари (0)Коментатори (0) публикувай коментар Трябва да се регистрирате, с цел да коментирате тази публикация. Ако към този момент имате регистрация влезте с вашите e-mail и ключова дума.

Все още нямате регистрация? Регистрирайте се , гратис е и става бързо .

За вход в системата, можете да употребявате и своя



Зареждане! Моля, изчакайте... Покажи: Всички | Само на регистрирани | Моите Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за наличието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за издание на мнения.
Все още няма мнения към публикацията. Бъди първият, който ще напише коментар! ИЗПРАТИ НОВИНА Новини от през днешния ден [15] Новини от през вчерашния ден [14] « Февруари 2019 година » пон вто сря чтв пет съб нед12345678910111213141516171819202122232425262728 Актуални тематики Частен трен дера
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР