Вече стана ясно коя родна телевизия ще излъчва мачовете от

...
Вече стана ясно коя родна телевизия ще излъчва мачовете от
Коментари Харесай

Обявиха коя родна телевизия ще предава мачовете от Евро 2020 по футбол

Вече стана ясно коя родна телевизия ще излъчва мачовете от Европейското състезание по футбол през 2020 година. Правата за това закупи публичната телевизия Българска национална телевизия. От 12 юни до 12 юли 2020 година българските фенове ще имат опция да гледат срещите от 16-ото състезание на Стария континент.

Домакини ще бъдат 12 европейски града, а полуфиналите и финалът ще се играят на именития лондонски стадион " Уембли ".

Осминафиналите ще се проведат в Копенхаген, Букурещ, Амстердам, Дъблин, Билбао, Будапеща, Глазгоу и Лондон, а четвъртфиналите ще одобряват Мюнхен, Баку, Санкт Петербург и Рим. Първият мач на Европейското състезание през 2020 година ще се играе на " Стадио Олимпико " в италианската столица Рим.

24-те отбора-участници на " Евро 2020 " ще станат ясни в идната квалификационна акция, която стартира през март тази година. Българска национална телевизия ще излъчи най-интересните мачове и всички срещи на българския народен тим. Тимът на Петър Хубчев ще спори с Англия, Чехия, Черна гора и Косово за място на шампионата.

Идеята " ЕВРО за Европа " за образуване на Европейското футболно състезание в голям брой страни е на някогашния президент на УЕФА Мишел Платини, който я дефинира като " сантиментално събитие " в чест на 60-ата годишнина на европейските футболни шампионати.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР