Третият в схемата Данийл Медведев е шампионът в четвъртото издание

...
Третият в схемата Данийл Медведев е шампионът в четвъртото издание
Коментари Харесай

Ето го шампиона от София, прибра 90 000 евро!

Третият в схемата Данийл Медведев е първенецът в четвъртото издание на тенис шампионата Sofia Open. На финала руснакът победи с 2:0 сета Мартон Фучович (Унгария) - в обособените елементи 6:4, 6:3. Срещата продължи 81 минути.

Това е четвърта купа за Медведев и първа за сезона. По-рано през годината той игра и на финала в Бризбейн (Австралия). По пътя към трофея в София руснакът загуби единствено един сет – в първия си мач против Робин Хаасе.

Финалът стартира с превъзходство на сервиращия и в първите 6 гейма пробиви нямаше. След 3:3 последва серия от три поредни пробива, печеливш от която излезе Медведев, който при 5:4 сервира за сета и затвори гейма на 15, повеждайки с 6:4 след 45 минути игра. Във втория сет Медведев още веднъж първи проби, само че за разлика от първата част този път затвърди и поведе с 3:1 гейма. В деветия гейм руснакът реализира нов брейк, който му донесе и крайния триумф в срещата.

Медведев завърши мача с 6 аса и 1 двойна неточност. Той завоюва 70% от точките след първи сервис и 55% след втори. Фучович игра впечатляващо при първи начален удар – 74%, само че беше повече от неуверен при втори, където взе едвам 14% от разиграванията.

Триумфът обезпечи на Медведев 250 точки за ранглистата, където той ще остане на 16-то място. Освен това той ще получи чек за малко над 90 000 евро. Финалистът Фучович завърши конкуренцията със 150 точки и близо 50 000 евро.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР