“За мен днешните решения не могат да отменят авторитета на

...
“За мен днешните решения не могат да отменят авторитета на
Коментари Харесай

Извънредно заседание на Общински съвет-Варна за отличията „За заслуги към Варна” 


“За мен днешните решения не могат да анулират престижа на тези, които заслужават да бъдат почетни жители, само че не могат да основат към момента престиж на това звание, което е обвързвано с изключителния принос, като под извънреден нашите предшественици са имали поради – строеж. Какво е издигнато? И издигнатото не е единствено в смисъл на строителство; издигнатото е в разнообразни сфери на публичния живот. Затова, част от тези причини, които чух тук, не ги одобрявам. Не съм склонен!

Но съм склонен с това, че последните години девалвират премията.  Затова аз съм срещу раздаването на значки. Смятам, че това е една нулева година. За страдание, не мога да си разреша да пропагандирам за хората, за които бих дал своя вот на драго сърце, тъй като това би означавало да обидя и тях, и тези, за които не считам да гласоподавам.

Надявам, че през идната година няма да се прави това банално събиране на групи от хора, които по разнообразни аргументи, част от тях доста честни дори, да издигат кандидатури, да ги пазят, да ги оферират в зала и ние да ги гласуваме.

Пак споделям, и с това ще завърша, когато стане такава обезценка и на едно място виждам един от моите учители – професор Карчунов, положил основата, върху която професор Камбуров да гради ортопедията като просвета, или юрист Борислав Ралчев, един от корифеите на правото и адвокатурата освен във Варна – не може те да са в един кюп с шефа на компанията, която боядисва пътищата ”.

Това сподели доктор Янко Станев в изявлението си пред изключителната сесия на Общински Съвет-Варна, с което на процедура изрази поддръжката си за кандидатурите на проф. Димитър Камбуров и юрист Борислав Ралчев, като с това открои заслугите им към град Варна, и ги отдели от останалите кандидатури, препоръчани за почитане на жители с почетни звания и оценки на Община Варна, осведоми dnesplus.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР