Много добро изпълнение на приходната част на бюджета на Община

...
Много добро изпълнение на приходната част на бюджета на Община
Коментари Харесай

Община Девня очаква 1 млн.лв. от фалита на завод „Полимери“ 


Много положително осъществяване на приходната част на бюджета на Община Девня регистрираха от общинската администрация за първото шестмесечие на годината. Докладът на финансовия отдел демонстрира, че в процентно отношение осъществяването на приходите от налози, такси и приходи от благосъстоятелност за полугодието е 97.78% или 4 194 069 лв. при в началото планувани 4 289 177 лв..

През отчетния интервал в хазната са постъпили близо 6.5 млн. лв. при малко над 5 млн. за първите шест месеца на предходната година. От тях близо 2.2 млн. лв. са приходите по линия на делегирани от страната действия, а размерът на общинските доходи е близо 4.3 млн. лв..

За първото полугодие на 2018-а разноските по бюджета възлизат на малко над 3.8 млн. лв., от които близо 1.8 млн. лв. за делегирани държавни действия и малко над 2 млн. лв. – за локални действия.

Община Девня към момента не може да си вземе близо 1 млн. лв. от несъстоятелността на „ Полимери “, защото от Национална агенция за приходите са назначили обстоятелствена инспекция на синдика на банкрутиралото дружество, която още не е завършила, уточни кметът Свилен Шитов на последното съвещание на локалния парламент. Той добави, че администрацията е направила инспекции на предприятията по отношение на декларирането на парцели, подлежащи на облагане. В тази връзка на тестваните юридически лица е дадена опция да поправят декларациите си по Закона за локалните налози и такси в период до месец Септември.

Докладът на финансовия отдел демонстрира, че през отчетния интервал Община Девня и нейните второстепенни разпоредители са получили близо 193 хиляди лв. по стратегии, финансирани от Европейския съюз. С цялостно болшинство съветниците одобриха доклада на бюджета и осъществяването на европейски средства за първото полугодие.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР