Новият нощен служебен абонамент за паркиране в синята зона в

...
Новият нощен служебен абонамент за паркиране в синята зона в
Коментари Харесай

Тестват три месеца нощен служебен абонамент за паркиране в София


" Новият нощен длъжностен абонамент за паркиране в синята зона в София ще бъде тестван три месеца. След това ще се направи разбор и ще се реши дали да бъде въведен за непрекъснато ", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на сесията на Столичния общински съвет (СОС).

Нощният длъжностен абонамент в синята зона ще работи и след 19:30 часа през уикендите. Цената на едно паркомясто е 650 лева колкото е тази и на дневния абонамент за паркиране.

" Причина за въвеждането му са претенции на хотели. На този стадий няма нужда от въвеждане на нощна синя зона ", сподели Фандъкова.

Промените в наредбата за организацията на придвижването, които плануват уголемение на зелената зона за паркиране от 1-ви ноември в още четири квартала, измежду които горната част на " Лозенец” и " Зона Б 5”, би трябвало да бъдат гласувани по-късно от общинарите, заяви вестник " 24 часа ".

" Сега платените места за паркиране в синята и зелената зона са 21 500. С разширението те ще станат 27 000 - 28 000 ", сподели Румяна Милова от Центъра за градска подвижност (ЦГМ).
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР