С близо 5500 места ще се увеличи зелената зона в

...
С близо 5500 места ще се увеличи зелената зона в
Коментари Харесай

От 1 ноември се разширява зелената зона в 4 района в София


С близо 5500 места ще се усили зелената зона в четири столични региона. Това са " Лозенец ", " Оборище ", " Красно село " и " Възраждане ". Решението беше взето на съвещание на Столичния общински съвет, съобщи БГНЕС.

" 16 500 са местата в зелената зона сега. Със " синята зона " общият брой на местата за платено почасово паркиране в София са 21 500. До дни се чака да станат подготвени схемите за разполагане на самите паркоместа и тогава ще може да кажем точния брой, с който се уголемява зелената зона в четирите региона. Имаме подготвеност при потребност да назначим и нови 70 чиновници, които да работят в разширените зони ", изясни Румяна Милова от Центъра за градска подвижност.

Общинският съвет одобри да се вкара и нощен абонамент в града, който ще работи от 19:30 до 08:30 ч.

" ЦГМ ще има потенциал да работи и през нощта. Ние и в този момент имаме дежурен екип през нощта. По-важно е да се види какъв брой ще бъдат клиентите на този нощен абонамент. Той се намира единствено в синята зона, която не е доста огромна. Контролът ще се прави взаимно с екипи на общинската полиция ", акцентира Милова.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР