Със заповед на министъра на земеделието, храните и горите Румен

...
Със заповед на министъра на земеделието, храните и горите Румен
Коментари Харесай

Забраниха груповия лов на дива свиня

Със заповед на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов се не разрешава груповият лов на дива свиня. Тя се издава на съображение член 54, алинея 1 от Закона за лова и запазване на дивеча и след постъпило предложение от изпълнителния шеф на Българската организация по сигурност на храните с №13-1924 от 24.07.2018 година

Приетите промени и допълнения в Закона за лова и запазване на дивеча, които регламентират груповото ловуване на дива свиня през летните месеци отвън до момента избрания период, в това число и в сряда, са незадоволително добре съобразени и съветвани по повод сигурността при провеждането на ловните излети.

В момента буйната растителност и плътната листна маса в горските територии мощно лимитират видимостта, а респективно сигурността на лова. Това е сериозна причина за пораждане на произшествия, както за участниците в лова, по този начин и крие опасности за живата и здравето на пребиваващите в гората горски служащи, туристи, гъбари, билкари и други Статистиката демонстрира, че по-голямата част от злополуките по време на групово ловуване през последните години са ставали, когато листната маса в гората още не е опадала.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР