Променят се изискванията към безопасността и качеството на храните за

...
Променят се изискванията към безопасността и качеството на храните за
Коментари Харесай

Нови изисквания към храните в детските градини

Променят се условията към сигурността и качеството на храните за най-малките. Хлябът, месните артикули и рибата също би трябвало да дават отговор на новите правила.

Забранява се предлагането на ядки, като се изключи смлени, в менюто на децата. Чаят в учебните столове и будки може да е плодов или билков, само че без оцветители, овкусители и кофеин. Лютеницата ще би трябвало да е единствено по браншови стандарт. От менюто на най-малките отпадат и храни с ароматизанти.

" Основните храни, които оферират на децата в учебните заведения и детските градини, са тестени и захарни произведения. Въпреки, че има регулация децата да се хранят с най-малко 300-350 грама пресни плодове и зеленчуци, на практика това не се случва. Това води до затлъстяване, до нездравословно и непълноценно хранене ", разяснява Анелия Иванова от Фондация " За храната”

" Днес сме сготвили за децата чорба със спанак и сирене, главното ни е мусака, за десерт – любеница ", сподели Даниела Димитрова, основен готвач в детска градина.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР