С последните си изяви, Волен Сидеров окончателно доказа, че е

...
С последните си изяви, Волен Сидеров окончателно доказа, че е
Коментари Харесай

Пуделът Сидеров, стреличката срещу Борисов и как да преместим Варна 


С последните си изяви, Волен Сидеров дефинитивно потвърди, че е „пуделът на Пеевски“, не че някой се е съмнявал в това. Още с инсталирането на тоталния неуспех – Светослав Лазаров /бивш основен секретар на МВР/, като народен координатор на „Атака“, стана ясно, че Пеевски ще управлява Сидеров. Въпросният Лазаров, с изключение на негодник при акцията в Лясковец, се прояви и като въртиопашка, която се закачи за Пеевски. С офанзивите си към Валери Симеонов, Сидеров извършва заръките на Пеевски /комуто вицепремиерът провали една сделка/ и към този момент никой не го брои за политик. Волен Сидеров стигна дъното, където го чака поръчковия Бареков и ще си остане там в околните години. 

Валери Симеонов разбърка пасианса на олигарси, близки до Борисов, само че прекъсването на двете покупко-продажби от КЗК- за закупуването на ЧЕЗ и Нова телевизия е същинският удар против премиера. Вече му е станало ясно, че стопирането на покупко-продажбите е подредено извън /зад Океана/ и това е знак за Борисов, че се задава нещо неприятно. То може да пристигна и от партията му, където всичко наподобява умерено, само че единствено наподобява.

И в случай че Борисов има проблем с две спрени покупко-продажби, мераците на Пеевски за още и още и джафкането на Сидеров, то се оказа, че най-големият проблем на Варна е…дъждът. Невъзможно е да се изясни на някои хора, че над града ни има баири и когато завали дъжд – водата няма къде да отиде и се стича по улиците. За сведение на снимащите с телефони „водните потопи“- канализацията на бул. „Цар Освободител“ бе сменена напълно, само че когато завали пороен дъжд от баира под Каменар идва голямо количество вода и булеварда се наводнява. Абсурдно е дежурните злобари да схванат, че битовата и дъждовната канализация в центъра са слети в едно и затова улиците се наводняват. Тези същите улици ставаха реки и по времето на Кирил Йорданов, само че тогава никой не стачкува. Сега, кметът Иван Портних би трябвало да обезпечи 100 млн.лв. финансиране от страната, с цел да реши казуса с канализацията в центъра, само че не може да промени географското разположение на Варна и да махне баирите под Каменар и Кичево. Само това не са поискали още дежурните злобари, само че нищо чудно да го създадат.

Важните проблеми на Варна са други: разрушените тротоари, непипнати 29 години, разрушените дребни улички, непипнати 29 години от никой кмет, десетките хиляди коли, които замърсяват въздуха и стопират върху тротоарите, пишлеметата с пистови мотори, които тормозят варненци, некачествената работа на компаниите за събиране на боклук. Атракционната зона на Морска гара, която щеше да бъде зона за разходка и почивка се трансформира в кебапчийница – механа до механа, мощна музика, какафония – в която ПАРИТЕ си взеха своето. Но кой може да се пребори с ПАРИТЕ? В България – никой.

Кметът Портних за 5 години съумя да свърши повече неща от предшествениците му за 25 години. И това би трябвало да се оцени. Защото Кирил Йорданов за 13 години забатачи тотално града и си гледа кефа в София, до момента в който ние страдаме от тежкото завещание, което остави. Това няма да го изяснявам на злобарите – те живеят посредством злобата, която изливат всекидневно върху хората, които вършат нещо. Дори и да бъркат – както стана с плочките на Ларгото, плана за Интегриран градски превоз, трибуните на стадион „Спартак“ –  ПРАВЯТ НЕЩО ЗА ВАРНА – не цъкат пред компютрите.

Иво Югов

www.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР