Братът на известния актьор Димитър Рачков – Петър отново се

...
Братът на известния актьор Димитър Рачков – Петър отново се
Коментари Харесай

Родната Темида! Рачков се измъкна! Хванаха го да шофира без книжка и отнесе само глоба…

Братът на известния артист Димитър Рачков – Петър още веднъж се размина без присъда след следващото си нарушаване на закона. „ Черната овца ” в семейство Рачкови получи административно наказване – санкция от 1 300 лева, откакто бе хванат да кара Мерцедеса си с отнета брошура, оповестява “Флагман.бг”.

Интересното е, че бургазлията е хващан три пъти в границите на към два месеца да кара без удостоверение за упрaвление на МПС. Наложени са му към този момент 2 административни наказания – санкции от по 1000 и 1200 лева за предходните действия. Днес районният магистрат Анатоли Бобоков още веднъж освободи Рачков от наказателна отговорност и го санкции с 1 300 лева Причината е, че все още на осъществяване на закононарушението – края на април 2017 година бургазлията към този момент е оправдан и се води неосъждан. Така той минава по член 78 А от Наказателен кодекс.

Представителят на прокуратурата разкри, че Рачков е спрян при влизане на бензиностанция „ Лукойл ” на кръговото кръстовище „ Трапезица ”. Униформените незабавно разпознават бургазлията, защото били наясно, че е престъпно проявен и че кара с отнета брошура. Първоначално Петър опитал да се оправдае и твърдял пред ченгетата, че не той е бил зад кормилото на немското возило. Тезата му обаче е опровергана от видеозаписите на бензиностанцията, както и от показанията на ченгетата, които споделят, че са го спипали на шофьорското място.

„ Подсъдимият е стабилен извършител на Закона за придвижване по пътищата, има богата история. Налице са още 2 действия по същия текст за още 2 закононарушения на други дати. Това значи, че не си е взел поука, не се е поправил и не се е почувствал отговорен. Затова санкцията не би трябвало да е в минималния размер, който планува законът ”, споделиха от Районна прокуратура.

Адвокатът на Рачков – експертът по наказателно право Радослав Николов оспори позицията на държавното обвиняване и разгласи, че желае делото да бъде прекъснато. Според него се касае за продължавано закононарушение и няма по какъв начин клиентът му да бъде осъждан няколко пъти за едно и също действие, осъществено за напълно къс интервал от време. Адвокат Николов се базира и на решение на Бургаския областен съд, който върнал случая на първата инстанция със същия претекст.

„ За всяко едно действие му е повдигнато настрана обвиняване, формирани са 3 наказателни производства. Според мен и прокуратура, и полиция са наясно с това, само че избират да образуват обособени обвинявания поради статистиката. Получава се юридически парадокс! Човек, направил 1 закононарушение, е на път да бъде осъден 3 пъти за едно и също действие. Характерът на наложените санкции не разрешава кумулиране. Сега той би трябвало настрана да заплати всяка една санкция. Към него се упражнява наказателно-правна принуда. Нарушено е правото му за обективен развой съгласно Европейската спогодба за правата на индивида ”, разгласи в правосъдната зала юрист Николов.

Той е безапелационен, че ще апелира решението на Районния съд пред идната инстанция.

Самият Петър Рачков отхвърли да дава пояснения по случая пред съда. Той пристигна на съвещанието, кокетен в скъпи маркови облекла, макар че в края на м. година се изкара надали не обществено слаб пред магистратите, с цел да му наложат по-ниска санкция

Припомняме, че проблемите с правораздаването на Петър Рачков надалеч не се изчерпват с шофиране без брошура. Братът на известния артист няколко пъти е залавян с опиати. Той има условна присъда за сходно нарушение, както и за шофиране с подправена брошура през 2011 година, само че и двете към този момент са изтекли.

Петър се размина без никакви обвинявания и след арест за нарколаборатория на работното му място в помпена станция в с. Черни връх. През 2014 година пък Петър беше хванат да пласира подправени долари, само че няма присъда и по този случай.

Последната издънка на 38-годишния бургазлия е от преди 3 месеца. Тогава след акция в дома му в жк „ Възраждане ” криминалисти откриха дрога. От прокуратурата оповестиха, че има данни за покачване на доста тежко обвиняване – за разпространяване на опиати.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР