Два от общо трите инфраструктурни проекта в район „Аспарухово“ по

...
Два от общо трите инфраструктурни проекта в район „Аспарухово“ по
Коментари Харесай

Два от инфраструктурните проекти в „Аспарухово“ вече са готови 


Два от общо трите инфраструктурни плана в регион „Аспарухово“ по Оперативна стратегия „Региони в растеж“ са подготвени. Приключиха дейностите по ремонта и построяването на ул. „ Мара Тасева ” в обсега от бул. „ Първи май ” до бул. „ Народни будители ”, както и на бул. „ Първи май ” – от ул. ”Мара Тасева ” до кръстовището на пътя за кв. „ Галата “.

Около 15 000 кв. м. от уличната настилка е новоизградена или рехабилитирана по ул. „ Мара Тасева ”, двете пътни платна са разширени, построени са нови тротоари, както и 68 места за паркиране, от които 14 за хора с увреждания. Оформено бе ново кръгово кръстовище на бул. „ Първи май ” с бул. „ Народни будители ”, с нужните зони за престрояване за да се обезпечи сигурността на придвижването. Изградена е дъждовна канализация, осигуряваща оттичане на повърхностните води от ул. „ Мара Тасева ” в канала море – езеро. В целия сектор са инсталирани нови осветителни тела. Изместени са стълбовете и контактната тролейбусна мрежа – поради разширението на улицата, построена е към 1 км велоалея.

Изцяло завършена е и реконструкцията на уличната мрежа по бул. „ Първи май ”- секторът е асфалтиран, сменени са бордюри и тротоарни плочки, реконструирана е ВиК мрежата, сменено е уличното осветлението, пътната маркировка и оградата на Аспаруховия парк. Факт е и първата във Варна пешеходна пасарелка, която е с дължина от 84 метра- със стълбища и асансьори за хора с увреждания и майки с детски колички. Пасарелката е оборудвана с подово отопление, за предотвратяване от обледяване и запазване здравето на пешеходците в студените зимни дни. Освен уличната инфраструктура плановете предвиждаха и благоустрояване на прилежащите пространства. Затова бяха построени комбинирано спортно игрище, ъгъл за отдих и две детски площадки със зона за фитнес навън. Засадени са 81 дървета, 1120 броя шубраци, цветя и райграс.

Ремонтните действия в „ Аспарухово “ не престават с реализацията на различен план по Оперативна стратегия „Региони в растеж“ – рехабилитация на бул. „Народни будители“ – от ул. „Мара Тасева“ до ул. „Нарва“, и от бул. „Св. Св. Кирил и Методий“ до ул. „Мара Тасева“.

live.varna.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР