Столичната пожарна отбелязва 140 години от създаването си Софийските огнеборци

...
Столичната пожарна отбелязва 140 години от създаването си Софийските огнеборци
Коментари Харесай

Столичната пожарна отбелязва 140 години от създаването си
Со

Столичната пожарна отбелязва 140 години от основаването си
Софийските огнеборци означават 140 години от основаването на пожарната работа в София и по този мотив демонстрираха пожарна и профилирана техника на площад Княз Александър I Батенберг, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Така през днешния ден, всички, на които им беше любопитно и забавно, и които са почитатели на тази мъжка специалност, можеха да се срещнат с пожарникарското съоръжение, както и с опциите на пожарната техника.

Началото на столичната пожарна е сложено през 1878 година, когато на 14 юли за първи път се основава организация в София от доброволци – пожарникари, формирана от градските поданици по родове и класи. В протоколната книга на Софийския градски съвет от 1878 година, намираща се в Софийски държавен списък, е съхранен протоколът от 14 юли 1878 година, с който се регламентират основаването и дейностите на първата пожарна команда за града.

В днешно време столична дирекция и районните служби за пожарна сигурност и отбрана на популацията се грижат за повече от един милион души, които живеят, работят, учат, посещават или пътуват през града.

„ Столичната пожарна за последните 6 месеца е отработила към 5000 катастрофи освен пожари, това са наводнения, това са помощ на потърпевши жители, мога да кажа даже и заключили се във у дома, оказваме подпомагане при избавяне на животинчета котки и други ”, сподели старши комисар Веселин Гетов, който е шеф Столична дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на населението". Той изясни, че статистиката демонстрира, че това е цифрата, което приблизително в годините, най-малко 5 години обратно, са отработените катастрофи за подобен интервал.

Шефът на столичните пожарникари е уверен, че това е една почтена специалност, която е оценена и от обществото. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР