На най-висшия си форум седесарите избраха за свой Председател Румен

...
На най-висшия си форум седесарите избраха за свой Председател Румен
Коментари Харесай

Румен Христов е новият председател на СДС 


На най-висшия си конгрес седесарите избраха за собствен Председател Румен Христов. Гласувалите са 719 делегата, действителните бюлетини 691,а 28 са недействителни. За Румен Христов са дали своят вот 369 делегати, а за доктор Антон Койчев 322. Гласуването както и преброяването продължиха по 2 часа. Преди да бъде определен Христов съобщи, че във фокуса на партията би трябвало да бъдат локалните избори, където Съюз на демократичните сили цели положително показване. „Местната власт е извънредно значима. Чрез нея се овладява централната власт“, уточни Христов, осведомят от пресцентъра на партията.

Христов също по този начин даде обещание на локалните организации да получат право сами да вземат решение с кого да се коалират. По този метод щяло да стане ясно и кои са подобаващите сътрудници за Съюз на демократичните сили.

Конкурентът на Христов Антон Койчев от своя страна пък се разгласи срещу партньорство с „Демократична България“, в която влизат ДСБ и „Да, България“. По думите му един подобен „обезличаващ“ съюз с партиите от „Демократична България“ би довел до гибелта на Съюз на демократичните сили. „Тези, които ни предадоха и разцепиха. Не, не съм съгласен“, безапелационен бе той.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР