99 решения гласуваха за петте си заседания за второто полугодие

...
99 решения гласуваха за петте си заседания за второто полугодие
Коментари Харесай

99 решения взеха за второто полугодие на 2018 г. в ОбС

99 решения гласоподаваха за петте си съвещания за второто полугодие на 2018 година в Ощински съвет Хасково.

Това излиза наяве от отчета за активността на ръководителя на Общински съвет Таня Захариева. От месец юли до края на декември м.г. общинските съветници са провели 5 постоянни съвещания и са дали своят вот 99 докладни. Повечето от прегледаните докладни са свързани с придобиване, ръководство и предписание с общинско имущество: отдаване чартърен на общинска благосъстоятелност, продажби на общински парцели. Както и кандидатстване с планове по оперативни стратегии и обезщетени промени по бюджета на община Хасково за 2018 година Има и такива за смяна на името на залата за хандбал, имена на улици и други.

В сферата на опазването на здравето и обществените действия бяха признати следните по-важни промени: Общинския съвет избра нов шеф на „ Специализирана болница за интензивно лекуване по онкология - Хасково ” ЕООД.

През септември бяха удължени и договорите на шефовете на „ Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести – Хасково ” и на „ Център за психологично здраве – Хасково ” ЕООД.

През октомври беше гласуван ремонта на втория етаж на публичната къпалня в кв. „ Република ” на ул. „ Единство ” и превръщането и в стаи за пренощуване на бездомници на територията на общината с 6 кревати.

В сферата на културата бяха предоставени средства на хор „ Орфей ” да пътува на Международен хоров фестивал в Париж.

В сферата на образованието общинския съвет промени и добави Наредбата за локалните такси и услуги на територията на общината, както и таксите на детските градини.

През септември бе гласувано и предлагането за допълнението на листата за отдаването чартърен за 10 години на спортните обекти – игрището в квартал „ Болярово ” и две пространства в зала „ Дружба ”. През декември се взе решението общината да даде опция да кандидатства по планове на МТСП за ремонта на състезателен комплекс „ Младост ”.

През октомври беше признат и проект за отбрана на популацията от Бедствия и повреди и проект за отбрана от тероризъм в община Хасково.

Броят на извършените съвещания в другите комисии е следния: Постоянна комисия по ред и правда – пет, по ТСУ и превоз – шест, по общинска благосъстоятелност и стопанска политика, по бюджет и финансии, и по опазване на здравето, екология и обществени действия – по пет. Четири съвещания са имали непрекъснатите комисии по евроинтеграция и присъединяване по оперативни стратегии и интернационалните връзки и тази по спорт, туризъм и юношески действия.

Най-много докладни мемоари през този шестмесечен интервал са импортирани от кмета Добри Беливанов – 100 броя, от ръководителя на Общински съвет Таня Захариева – 12 броя. Има и по една докладна бележка направена от непрекъснатите комисии по спорт, туризъм и юношески действия и тази по обучение, просвета и изповедание.

Само четирима общински съветници са внесли по една докладна бележка от юли до декември 2018 година това са Ели Костова, Георги Пеев, Митко Полихронов, като заместник-председател на Общински съвет и Димитър Шалапатов, като ръководител на Временната комисия по корупция.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР