99.91% от изборните протоколи са обработени към 10 ч. тази

...
99.91% от изборните протоколи са обработени към 10 ч. тази
Коментари Харесай

Как се разпределят местата в НС: ГЕРБ е с 67 депутати, ПП - 53, ДПС - 36, ДБ - 20

99.91% от изборните протоколи са обработени към 10 ч. тази заран. Какво демонстрират данните на ЦИК след парламентарния избор през вчерашния ден?

Първа мощ е ГЕРБ-СДС с 25.34%, а втора - " Продължаваме промяната " с 20.20%. Трета е Движение за права и свободи с 13.74%, следвана от " Възраждане " с 10.17%. По-надолу остават " Българска социалистическа партия за България " с 9.30% и " Демократична България " - 7.45%.

Единствената нова мощ в идващия парламент ще е " Български напредък " на Стефан Янев с 4.63%. 

Под чертата изпада " ИТН " с 3.83%.

Какво демонстрира изчислението на мандатите на финалната права?

ГЕРБ ще има 67 депутати, а Политическа партия ще е с 53. Движение за права и свободи ще разполага с 36 места в 48-ото Народно заседание, а " Възраждане " - с 27. 

Българска социалистическа партия печели 25 депутатски мандата, Демократична България – 20, а БВ – 12.

Предвид разделянето в лагерите, по-вероятно наподобява Народното събрание да не излъчи държавно управление и да се разпадне скоропостижно. Не бива да се изключва обаче и изненада поради умората на гласоподавателите от непрекъснатото вървене до урните последните две години.

Най-възможният управнически формат, наподобява, е към ГЕРБ и Движение за права и свободи дружно със БВ. Трите обединения обаче имат едвам 115 депутати и това няма по какъв начин да стигне за устойчиво държавно управление.

От Политическа партия и " Възраждане " са безапелационни, че ще са съпротива при такава настройка. Мълчаливи все още остават Българска социалистическа партия и " Демократична България ". Досега двете обединения постоянно са били твърда съпротива на ГЕРБ. Възможен ли е обаче тежък компромис – следва да разберем.

От Българска социалистическа партия през днешния ден оповестиха брифинг за 14 ч., където се чакат първи мнения от партията на Корнелия Нинова.

Снощи след вота съпредседателят на Демократична България Христо Иванов излезе с изказване във фейсбук, само че без да влиза в конкретика. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР