99.88 на 100 хиляди стигна двуседмичната заболеваемост от COVID-19 у

...
99.88 на 100 хиляди стигна двуседмичната заболеваемост от COVID-19 у
Коментари Харесай

COVID картата на България премина в нулевия етап

99.88 на 100 хиляди стигна двуседмичната заболеваемост от COVID-19 у нас. Това излиза наяве от информация в уеб страницата на Националния център по заразни и паразитни заболявания /НЦЗПБ/. Отчита се обаче ново покачване в заболеваемостта по този индикатор – с 0.7 по отношение на предходния ден. Картата мина в зеленото равнище на разпространяване, като единствено 8 области към момента са в жълтата зона по заболеваемост с над 100 инфектирани на 100 хиляди души. От трите северозападни града, само Видин попада в тях.
Добра вест носи картата на епидемиологичната конюнктура по райони. Вече всички области на страната са в светлосиния Етап 0.
Картата на епидемиологичната конюнктура разделя страната на пет района, като във всеки от тях се следи развиването на пандемията. Сред един от факторите са установяване на стадия, в който се намира даден район, е заетостта на интензивните кревати за заболели с COVID-19.
Според Плана за справяне с COVID-19 точно заетостта на интензивните и леглата за лекуване на пациенти с неусложнена форма на COVID-19 е измежду факторите за налагане на противоепидемични ограничения. Друг фактор, който здравните управляващи наблюдават, е натовареността на здравната система на седмична база и 14-дневната заболеваемост от COVID-19.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР