985 лв. са платени общо на тримата съветници на външния

...
985 лв. са платени общо на тримата съветници на външния
Коментари Харесай

Кадрите на ДС в МВнР са получили 985 лева за един ден работа

985 лева са платени общо на тримата съветници на външния министър Теодора Генчовска (ИТН), които работиха в екипа й единствено за ден.

Това излиза наяве от отговора от министерството, възложен на по Закона за достъп до социална информация.

Въпросът към Министерството на външните работи беше каква е общата сума на платените или дължими от Министерство на външните работи хонорари, компенсации или възнаграждение под каквато и да е друга форма на Петко Сертов, Петьо Петев и Иван Петров, които работиха за Генчовска единствено ден.

Информацията, че във Министерство на външните работи са назначени някогашни фрагменти на Държавна сигурност разбуни духовете в първите дни на новото държавно управление. След като стана ясно, че Генчовска е назначила трима висши фрагменти от Държавна сигурност в екипа си, ръководителят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов съобщи пред БНР, че за съветници няма да бъдат назначавани лица, свързани с Държавна сигурност. "Няма да има нито един консултант от Държавна сигурност в екипа на Министерство на външните работи. Нямам различен коментар ", сподели Йорданов. "Съветниците на външната министърка Теодора Генчовска, свързани с някогашната Държавна сигурност, ще бъдат уволнени ", разгласи на брифинг по-късно и министър председателят Кирил Петков. Той благодари на министърката и Има Такъв Народ, че са одобрили освобождението им, откакто е станало ясно тяхното минало.

В екипа на Генчовска се оказа, че участва Петко Сертов – първият ръководител на ДАНС, основана от ръководството на тройната коалиция, ръководено от някогашния водач на Българска социалистическа партия Сергей Станишев. Сертов, чиято кадрова биография стартира още в някогашната Държавна сигурност, щеше да е консултант На Генчовска. В екипа й за ден попаднаха и други чиновници на Държавна сигурност - Петьо Петев началникът на кабинета й, работил към Първо основно ръководство. Също както и новият основен секретар на ведомството Иван Петров. Информацията бе изнесена първо от
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР