97 млн. лева по Националния план за възстановяване и устойчивост

...
97 млн. лева по Националния план за възстановяване и устойчивост
Коментари Харесай



97 млн. лева по Националния план за възстановяване и устойчивост могат да получат 28 професи

97 млн. лв. по Националния проект за възобновяване и резистентност могат да получат 28 професионални гимназии, определени да станат центрове за високи достижения, като за задачата те би трябвало да са подготвени с плановите си оферти до края на юни, оповестиха от Министерството на образованието и науката.  

Предвидено е гимназиите, по една във всяка от 28-те области у нас, да бъдат осъвременени и оборудвани съгласно най-високите софтуерни условия. 

За да получат финансиране, до септември те би трябвало да имат подписан контракт с реализатор за строителството.  

По процедурата се планува финансиране на действия за доставка и монтаж на модерно високотехнологично съоръжение и обзавеждане, както и за ремонт, реорганизация, възобновяване и продължение на учебни здания. 

Едно от изискванията е най-малко 45% от средствата да бъдат употребявани особено за съоръжение и обзавеждане . То не би трябвало да бъде STEM съоръжение, а да е ориентирано към професионалните посоки, по които водят образование гимназиите. Причината е, че учебните заведения са определени като стратегически водещи гимназии в съответните професионални посоки, а не въз основата на потребността им от ремонт. 

Тези уточнения са дадени по време на среща през днешния ден сред представители на 28-те учебни заведения и специалисти от МОН и Изпълнителната организация „ Програма за обучение “
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР