97% е ръстът на чуждестранните туристи по Южното Черноморие този

...
97% е ръстът на чуждестранните туристи по Южното Черноморие този
Коментари Харесай

97% ръст на чуждестранни туристи по Южното Черноморие този сезон

97% е растежът на задграничните туристи по Южното Черноморие този сезон спрямо предходната година. Това демонстрират данните на бургаското летище. Най-голям -60% е растежът на полските туристи. Последният под наем полет за туристическия сезон е плануван за 31-и октомври, предава БНР.

1 милион и 100 хиляди са обслужените пасажери на бургаското летище досега. Най-натовареният ден на морската аерогара е бил 29 юли, когато миналите пасажери са близо 26 хиляди. Въпреки неналичието на туристи от Русия, Беларус и Украйна, които през сезона са към 300 хиляди души, тяхното неявяване в този момент се компенсира със завръщането на проведените групи от Англия, сподели шефът на летището Георги Чипилски:

" Имах по-голямо очакване за пазара от Германия. Ние сме съвсем на равнищата от миналата година. Нашите разбори демонстрират, че с цел да имаме повече туристи от Германия, би трябвало да има по-интензивен маркетинг на България като туристическа дестинация. "

Туристическият сезон тази година ще се удължи до 31-и октомври, сподели още Георги Чипилски.

" Чакаме туристи от Полша, Унгария, Тел Авив. Нашите прогнози са по-песимистични. Очакваме леко закъснение и трафикът на летището от 2019-а година да бъде възобновен през 2025 година. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР