95 години гимназиално образование Мездра отбелязаха днес учители и ученици

...
95 години гимназиално образование Мездра отбелязаха днес учители и ученици
Коментари Харесай

СУ „Иван Вазов“ в Мездра чества своята 95-а годишнина

95 години гимназиално обучение Мездра означиха през днешния ден учители и възпитаници на СУ „ Иван Вазов “. Специален посетител на тържеството бе инж. Генади Събков - кмет на община Мездра, който е ученик на гимназията. Той поздрави възпитаници, учители и посетители на празника.
„ Днес е празник освен за вас, актуалните учители и възпитаници на СУ „ Иван Вазов “, а празник на целия град, на цялата община. 95 години история, обвързвана с настойчиво съзидание и триумфи. Като кмет на общината, мога да кажа че общинското управление, общността като цяло дава и ще продължава да дава всичко за своето бъдеще. За бъдещето на нашите деца. Във финансов, учредителен и механически проект ние година след година ще подобряваме техническите условия, битовите условия, само че от вас самите зависи да извършите по този начин, че всеки час във вашето учебно заведение да бъде паметен и изпълнен с потребни и скъпи познания и уроци. Поклон и голяма признателност за неуморният труд на учителите “, сподели инж. Събков.
Директорът на образователното заведение също приветства учители, възпитаници и посетители.
„ Бъдете горди, че сте ученици на нашето учебно заведение. Целта на целия педагогичен екип е да предложи на учениците качествено обучение, както и да построи едни почтени персони “, безапелационна бе в словото си директорката на образователното заведение Мариела Горанова.
По време на тържественото отбелязва на 95 годишнината на СУ „ Иван Вазов “ бяха наградени най-изявените ученици на учебното заведение, класирали се на влиятелни места в разнообразни състезания, олимпиади и спортни съревнования.
Събитието почетоха още Лорета Колева-ст. специалист в РУО-Враца, някогашни и сегашни преподаватели, както и учениците. Кулминацията на честването на 95-годишнината на учебното заведение е величествен концерт под надпис „ Нашето небе “, който ще се организира довечера в дома на железничаря в Мездра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР