95,6% от анкетираните компании – членове на Българската асоциация за

...
95,6% от анкетираните компании – членове на Българската асоциация за
Коментари Харесай

95% от работодателите осигуряват вода на персонала си

95,6% от интервюираните компании – членове на Българската асоциация за ръководство на хора дават отговор, че дават вода на чиновниците си като част от политиката си за грижа за личния състав. Проучването има за цел да откри настройките по отношение на хидратацията на работното място през летните месеци. Висок е и процентът на работодателите, които са показали, че обезпечават кафе на работното място – 85,6%, а близо 1% възнамеряват да го създадат в бъдеще*.

Профилът на фирмите в изследването е разнороден, като измежду тях има добивни, фармацевтични, химически, консултантски, софтуерни компании, търговски вериги, банки, медии, куриерски компании и други

„ Тенденцията е част от устрема на работодателите да обезпечават здравословна работна среда и да покачват продуктивността на личния състав си. Със сигурност се следи повишение на % работодатели, които подхващат сходни стъпки и наклонността е такива условия скоро да се трансфорат в нормални. “, разяснява Детелина Смилкова, ръководител на Асоциацията.

Това мнение поддържа и Деница Андонова, сертифициран експерт по здраве и уелнес на работа от Американската асоциация по здраве и уелнес и магистър по трудова и организационна логика на психиката. Тя показва, че хидратацията е главен детайл от здравето на работното място и ефикасно средство против следобедната отмалялост. Водата усъвършенства тонуса, концентрацията и настроението, което се отразява положително на атмосферата в офиса.

Ако не пием задоволително вода и тялото ни губи повече, в сравнение с приема, се появява дефицит в организма – дехидратация. Сред отрицателните последствия от нея са също по този начин възприятие за отмалялост, изнемощялост, главоболие, намалена централизация, нервност, апетит за сладки храни и други Често тези признаци на работното място се демонстрират в следобедните часове, когато се появява спад в силата.

Кофеинът има редица изгоди, само че приемът му води до дехидратация, която следва да бъде обезщетена с задоволителен банкет на чиста вода. Добре е кафето на работното място да е съпроводено от 1-2 чаши вода, с цел да може да се поддържа верният воден баланс на тялото.

*Данните обобщават отговорите на 90 компании, членове на Българската асоциация за ръководство на хора интервюирани в интервала сред 4 – 14 юни 2018 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР